Kočky shazují předměty ze zábavy i pro vlastní zkoumání

Kočky shazují předměty ze zábavy i pro vlastní zkoumání

Byt bez kočky je pouze byt. S tímto příslovím bude jistě souhlasit každý milovník těchto čtyřnohých společníků. Chování kočky nás může mnohdy rozesmát, ale je to velmi překvapující, protože v některých situacích je obtížné držet krok s rozhodnutími našeho domácího mazlíčka. Jedním z nejběžnějších kočičích neřestí je shazování věcí z výšky. Prohlédněte si několik nejčastějších důvodů.

Kočičí zvědavost

Kočky jsou jedním z nejvíce zvědavých domácích zvířat. Na základě toho, co vidí a čeho fyzicky se dotýkají, mohou vyvodit závěry a zacházet s každým objektem jako s lekcí. Kočka shazuje předměty, protože má potřebu uspokojit svou zvědavost. Zajímá se o to, jak se bude daná věc chovat po pádu na podlahu, jaký zvuk vydá, jestli se odrazí nebo se možná rozpadne na malé kousky.

Mohlo by vás zajímat:  Po bodnutí sršněm je důležité místo správně ošetřit

V souvislosti s výše uvedenými „testy“ jsou to mimořádně důležité zkušenosti pro kočky, které nemají nic společného se zlomyslností. Kočky milují zábavu a ta jim zase poskytuje správnou dávku pohybu, pomáhá zmírňovat stres a zlepšuje funkci mozku. Pokud majitel nevěnuje čas zábavě pro svého domácího mazlíčka, najde si ji kočka sama.

Zdroj obrázku: Freepik

Lovecký instinkt

Odhození předmětů je pro kočku skvělou zábavou a způsob, jak zabít nudu. Navíc kočky potřebují pozornost svého majitele, proto je toto chování způsob, jak upoutat jeho pozornost. Kočky, dokonce i domácí, mají svoji vlastní povahu a dravé instinkty, kterým musí nějak uniknout. Jeden způsob, jak si udobřit kočku, je ve formě lovu. Zkuste jí vymyslet zábavný způsob chytání potravy.

Mohlo by vás zajímat:  Majonéza najde skvělé využití i mimo kuchyni. Pomůže uklidit a zjemní pokožku

Jak jsme již zmínili, shození předmětů není způsobeno zlomyslností kočky, ale je dáno jejími potřebami a povahou, a proto bychom během takové události neměli na kočku křičet. Položte cenné věci na místo, kam kočka nemá přístup, a dejte domácímu mazlíčkovi různé druhy hraček. Takové věci jsou skvělé pro stimulaci kočky z mentální a fyzické stránky, což znamená, že kočky nebudou hledat další atrakce ve formě padajících předmětů.

Zdroj: https://www.marthastewart.com/7839388/why-do-cats-knock-things-over
Přidat na Seznam.cz