Ocet myčku důkladně pročistí a udrží ji plně funkční

Ocet myčku důkladně pročistí a udrží ji plně funkční

Myčka je v dnešní době velký pomocník v mnoha domácnostech. Ne každý ale ví, jak se o ni správně starat. Navíc se na nás z každé strany valí jiné názory. V tomto článku se ale dozvíte ten nejjednodušší. A proč je vlastně důležité myčku pravidelně čistit? Za prvé vám pak samozřejmě déle vydrží, jako prakticky každý udržovaný spotřebič. Také pak bude lépe odvádět svou práci. U neudržované myčky se totiž může stát to, že přestane správně umývat nádobí nebo minimálně nebude například tak lesklé.

Mohlo by vás zajímat:  Spálenou žehličku není nutné vyměnit za novou. Pomocí domácích prostředků ji snadno vyčistíte

Ocet místo kupovaných čisticích prostředků

Ocet sám o sobě má antibakteriální účinek, jelikož je to roztok kyseliny, a mikroorganismy tak zabíjí. Pokud se tedy z myčky začíná linout nepříjemný zápach, bude vám stačit pouze on. Navíc i přesto, že ocet sám o sobě je poměrně aromatický, nemusíte se bát, že by po něm bylo nádobí cítit. A pokud si chcete být úplně jistí, že se octové vůně zbavíte, stačí myčku ještě jednou pustit na prázdno na co nejvyšší teplotu.

Mohlo by vás zajímat:  Nevhodná kosmetika není na odpis. Prakticky lze využít pěnu na holení, krém i parfém

Ocet sám o sobě vám poslouží místo všelijakých čisticích prostředků či tablet. Stačí ho dát do myčky například v hrnku a pustit ji na co nevyšší teplotu, aby se dobře pročistila. Při důkladnějším čištění nezapomeňte ani na gumové těsnění a strany dvířek, kde se vysráží pára, ale myčka sama tato místa neumyje. Jsou ideálním prostředím pro tvorbu plísní.

Zdroj obrázku: Freepik

Co dalšího je třeba o údržbě myčky vědět

Frekvence čistění myčky je přímo odvislá od toho, jak často ji používáte. Většinou sami rozpoznáte, že už je na údržbu čas právě skrz kvalitu jejího výkonu. K pravidelné údržbě se určitě počítá čištění filtrů, ale i vrtulí či dalších vyjímatelných částí.

Mohlo by vás zajímat:  Těchto deset nejčastějších chyb při praní ničí zbytečně oděvy i pračku

Pokud vás u filtru trápí nejen zbytky jídla, ale zůstává vám na něm vodní kámen, i zde můžete ocet znovu využít. Do jeho roztoku stačí filtr na nějakou dobu vložit. Ocet kámen změkčí a půjde dobře dolů. Kromě čištění je samozřejmě dobré pravidelně doplňovat sůl a leštidlo.

Zdroj: https://www.callmattioni.com/blog/5-dishwasher-maintenance-tips/
Přidat na Seznam.cz