Brambory jsou výborné nejen k vaření. Tahle praktická využití zlepší den, a přitom je zná málokdo

Brambory jsou výborné nejen k vaření. Tahle praktická využití zlepší den, a přitom je zná málokdo

Bez této zeleniny si neumíme představit oběd nebo večeři. Brambory ale můžete využít nejen k jídlu, ale také v domácnosti. Stačí si je klasicky uvařit nebo je použít syrové. Brambory můžete využít na čištění pleti nebo pro záchranu přesolené polévky.

Při péči o pleť můžete využít bramboru

Uvařené brambory můžete použít jako pleťovou masku. Poskytnou úlevu pro alergickou, podrážděnou a citlivou pokožku. Taková domácí kosmetika vyrobená z brambor totiž umí zázraky. Díky obsahu cukru, nebo spíše škrobu brambory vyhladí pokožku a také zamezí podráždění a bude pružná. To znamená méně vrásek i zpomalení procesu stárnutí.

Mohlo by vás zajímat:  Poklici lze bezpečně odložit na hrnec. Nebude překážet a nepoškodí kuchyňskou linku

Jestli máte doma poškozené příbory, můžete je vložit na deset minut do vroucí vody, ve které se vařily brambory. Poté příbory opláchněte pod tekoucí vodou a následně osušte. Budou krásně lesklé a čisté. Brambory ale můžete použít také na praní jemného hedvábí. Oloupejte a nastrouhejte čtyři brambory, přidejte trochu vody a nechte tři hodiny odstát. Šťávu slijte, dužinu vytlačte přes plátno a v tomto odvaru umyjte hedvábné látky.

Zdroj obrázku: Freepik

S bramborami spravíte přesolenou polévku

Oloupejte a na čtvrtiny nakrájejte brambory a ty poté vložte do slané polévky. Po deseti minutách vaření brambory vyndejte a polévku ochutnejte. Uvidíte, že bude chutnat stejně skvěle jako před přesolením. Brambory můžete použít na odstranění rzi nebo na vyleštění kožených bot. Stačí jen rozkrojit syrovou bramboru a leštit.

Mohlo by vás zajímat:  Papírové utěrky najdou doma nejedno praktické využití

V kuchyni můžete brambory využít na mnoho způsobů. Často se z nich dělají hranolky, jsou skvělé zapečené, vařené nebo smažené. Vaří se z nich skvělé polévky, například bramboračka. Hodí se jako příloha ke smaženému řízku nebo jinému masu. A vynikající je stará dobrá klasika brambory na loupačku. Brambory můžete kombinovat s další zeleninou. Do redukčního jídelníčku je můžete zařadit také, ale pouze v omezeném množství, protože jsou plné sacharidů.

Zdroj: https://www.growfruitandveg.co.uk/grapevine/forum/on-the-plot/vegging-out/26759-using-ordinary-potatoes-instead-of-seed-potatoes
Přidat na Seznam.cz