Cleaning 5476959 1920

Udělejte si z úklidu zábavu a budete se na něj těšit

Ne každý uklízí rád, ale ten, kdo se o dům pečlivě stará, pociťuje větší psychologické pohodlí a snadněji se v takovém bytě relaxuje. Jak se ukázalo, samotný proces čištění může přinést spoustu zábavy, pokud víte, jak na to. 

Existují tři jednoduché způsoby, jak si úklid udělat zábavným

Domácí úklid si můžete udělat veselejší už jen tím, že si u něj budete zpívat. Může to dělat kdokoliv a nezáleží na tom, jestli zpívat umíte nebo ne. Podle nedávno provedeného průzkumu mají Poláci z domácích prací nejraději vysávání a na druhém místě mytí podlahy.

Mohlo by vás zajímat:  Zářivě čistý dřez je vizitkou kuchyně. Citron a ocet se vypořádají i s vodním kamenem

Každá činnost vyžaduje několik minut nepřetržité práce a je nutné zajistit, aby tento čas byl nejen produktivní, ale hlavně příjemně strávený. Zpěv nahlas má pozitivní vliv na naši psychiku. Zpěv totiž aktivuje pravou hemisféru našeho mozku, která je zodpovědná za naši intuici, představivost a kreativní myšlení. Vezměte do ruky vysavač, hadice vám může sloužit jako mikrofon a pokud nevíte slova své oblíbené písně, můžete použít nápovědu.

Dobře při úklidu působí také aromaterapie čisticími prostředky. Pokud vám voní, můžete se na úklid těšit a nebudete se do něj nutit. Výrobci již mnoho let nabízejí stále zajímavější řady vůní. Vůně může zůstat dlouho po úklidu a je spojena s čistotou a harmonií.

Mohlo by vás zajímat:  Generální úklid vyžaduje spoustu času, mnoho činností si ale můžete usnadnit
Zdroj obrázku: Pixabay

Zkuste konkrétní vůni, která ve vás vyvolá příjemné vzpomínky

Někdy bude stačit umýt podlahu saponátem, který připomíná vůni jarních květin, abyste se v myšlenkách přesunuly na louku plnou květů a slunce. Jestli dáváte přednost luxusu, můžete vyzkoušet prostředky s jantarem, který je jednou z nejznámějších ingrediencí do šperků. 

Pokud neradi uklízíte, ale děláte to, protože musíte, uvědomte si, že čistý domov vyvolává pocit bezpečí. Je to základní lidská potřeba a v dnešní době je na ni kladen mnohem větší důraz. 

Přidat na Seznam.cz