Při správném skladování vydrží zelenina i ovoce dlouho čerstvé a křupavé. Stačí dodržet několik zásad
Nedávejte jablka a melouny vedle hlávkového salátu a okurek, protože pak hnijí rychleji. Jaká další pravidla byste měli dodržovat při skladování ovoce v kuchyni? Pokud chcete, aby vám ovoce vydrželo dlouho a užili jste si na maximum jeho svěží chuť a vůni, vyplatí se dodržovat pár základních pravidel.
Banány
Banány by měly být uchovávány při pokojové teplotě (dávejte pozor, aby na jaře a v létě neležely na přímém slunci). Pokud je dáte do lednice, budou daleko rychleji tmavnout. Jestli chcete, aby rychle nezrály, oddělte je od trsu a nedávejte je vedle jablek nebo hrušek. Stejně dobře pomůže také to, pokud jejich konce zabalíte do potravinářské fólie. Pokud chcete, aby zelený banán dozrál přes noc, vložte jej do papírového sáčku s jablky. Ta totiž vylučují plyn (ethylen), který urychluje dozrávání jiného ovoce. Stejnou metodu můžete použít, pokud chcete, aby avokádo měklo rychleji.

Citrony
Citrony zabalte do hliníkové fólie a poté jej můžete skladovat v chladničce od 10 dnů do 3 týdnů. Tímto způsoben nebudou plesnivět, ale zachovají si svěžest a bohatou chuť.
Rajčata
Rajčata dozrávají pomaleji, pokud je koupíte se stopkami a naaranžujete je se stopkami nahoře. Vyplatí se je skladovat v lednici, ale před konzumací je alespoň 20 minut dopředu vytáhněte a nechte oteplit na pokojovou teplotu. Chutnají pak daleko lépe.
Brokolice a chřest
Brokolici skladujte ve sklenici vody. Navíc ji můžete zakrýt nebo zabalit do vlhkého hadříku. Stejným způsobem skladujte chřest.
Bylinky
Pokud chcete, aby bylinky vydržely čerstvé, i když jste je koupili z obchodu, dejte je do sklenice studené vody a uložte je do lednice. Díky tomuto postupu budou ještě několik dní nádherně zelené a křupavé.
Pórek
Pórek je velmi zajímavá zelenina. Stačí ji namočit do vody a přes noc vám může až o několik centimetrů povyrůst. Schválně to sami vyzkoušejte.
