Klíčem dokonalého salátu je správný poměr ingrediencí. Vyzkoušejte vyhlášený recept šéfkuchařů
Lahodná chuť zeleninového salátu nás dokáže okamžitě naladit na slavnostní náladu. Tento skvělý pokrm si však můžete dopřát i v běžný den. U zeleninových salátů je důležité přidávat jen správné ingredience, aby byla zajištěna skvělá a vyvážená chuť.
Tradiční recept
Na přípravu budete potřebovat 3 mrkve, 2 snítky petržele, půl kořene celeru, kousek pórku, 2 jablka, 4 vařená vejce, půl konzervy kukuřice, 500 g vařených a rozmačkaných brambor, 1 hrnek zeleného hrášku, 200 g majonézy, sůl, černý pepř. Hrách a kukuřici vložte do mísy a zalijte vroucí vodou.
Po chvíli ingredience sceďte a nechte vychladnout. Brambory uvařte v samostatném hrnci, pokud vám po večeři nějaké zbyly, budou se hodit také. Uvařenou zeleninu nakrájejte na kostičky a přendejte do hluboké mísy. Přidejte také uvařené brambory. Dále přimíchejte oloupaná a nakrájená vejce, pórek a jablka. Nakonec přidejte hrášek a kukuřici. Vše zalijte majonézou a důkladně promíchejte.

Zdravotní vlastnosti
Základ zeleninového salátu tvoří vařená zelenina, včetně mrkve, brambor, zeleného hrášku, kukuřice a pórku. Důležitou ingrediencí jsou také kousky vajec a jablek, které zvýrazní chuť salátu. Základním kořením je sůl, pepř a majonéza. Zeleninový salát je skutečnou pokladnicí vitamínů a minerálů, které jsou nezbytné pro správné fungování organismu.
Nejdůležitější jsou vitaminy skupiny B, které regulují činnost nervového systému. Zajišťují dostatečnou hladinu energie a zlepšují funkci mozku. Kromě toho tato potravina obsahuje železo, kterého by lidé trpící chudokrevností měli vstřebávat co nejvíce. Kromě toho tento minerál podporuje imunitní systém a pomáhá chránit tělo před podzimními infekcemi.
Zdroj: https://www.foodiecrush.com/how-to-make-the-best-potato-salad/
