Díky jednoduchému triku budou brambory uvařené za polovinu doby. Stačí využít oblíbený prášek
Maso už budete mít skoro hotové, ale brambory jsou pořád tvrdé a neuvařené? Přišli nečekaní hosté a chcete je dobře pohostit? Máte naspěch a potřebujete nasytit rodinu? Poradíme vám jeden tip, díky kterému si vaření brambor hodně urychlíte. Tajemstvím je totiž použití jedlé sody.
Jaký vliv bude mít jedlá soda na brambory?
Díky triku s jedlou sodou nebudete muset čekat dlouho na to, až se brambory uvaří. Jestli k tomu také dodržíte další pravidla, můžete si být jisti, že brambory budou uvařené za méně než deset minut. Jak tedy na to, abyste nemuseli na brambory dlouho čekat? Určitě znáte tradiční způsob vaření brambor. Oškrábete je, omyjete, zalijete vodou a postavíte na sporák v hrnci. Čas, po který se budou vařit, je odlišný podle velikosti kousků.
Očekávejte ale, že se budou vařit 15–20 minut. Dobu vaření můžete zkrátit například tím, že je vhodíte přímo do vroucí vody. Můžete si ji uvařit v rychlovarné konvici a nalít k bramborám na sporák. Jestliže je nakrájíte na malé kousky, budou uvařené rychleji. Brambory budou stejně chutné a navíc si pak ušetříte čas krájením brambor.

Jedlou sodu můžete použít i jinak
Jedlou sodu můžete využít nejen v kuchyni, ale také v koupelně. Hodí se do domácnosti jako úklidový prostředek. Tento bílý prášek najdete skoro všude, a jestli ne, rozhodně se vyplatí mít jedlou sodu doma. Díky její pomoci můžete uvařit brambory rychleji.
Brambory, které jste nakrájeli na malé kousky, zalijte horkou vodou tak, aby byly ponořené. Vodu osolte a přidejte do ní lžičku jedlé sody. Pak hrnec přikryjte pokličkou a již po deseti minutách si můžete užít skvělou chuť brambor. Můžete si je ozdobit například petrželkou nebo pažitkou. Vhodné budou nejen k masu, ale také jako příloha k zelenině. Pokud je nebudete loupat, můžete si k nim přidat tvaroh nebo kousek másla.
Zdroj: https://www.epicurious.com/expert-advice/how-to-boil-potatoes-faster-article
