Roll Aluminum Foil Isolated White Background

Hliníková fólie je praktická. Při jejím používání se hodí znát několik pravidel

Hliníková fólie je materiál, který nesmí chybět v žádné kuchyni. Všichni ho pravidelně používáme na balení potravin, pečení nebo dokonce na broušení nožů. Bez ohledu na to, k čemu ho zrovna používáte, se musíte držet pár jednoduchých pravidel. Bez toho se neobejdete, protože bez toho vám nebude alobal fungovat správně.

Alobal musí být čistý

Ujistěte se, že před použitím je alobal dokonale čistý. Nesmí na něm být žádné nečistoty ani poškození. Jestli v něm máte trhlinu, nebude fungovat správně a potraviny se vám v něm rychle zkazí. A jakmile bude špinavý, přenesou se bakterie, chuť i vůně na potraviny, které do něj zabalíte.

Mohlo by vás zajímat:  Nepříjemný zápach z lednice pomohou odstranit běžné suroviny, které najdeme v kuchyni

Potraviny zabalte vždy pevně

Důležité je, abyste vždy krabičku nebo jednotlivé suroviny pevně zabalili. Jakmile to neuděláte, dostane se k nim vzduch a vlhkost, která zkrátí jejich životnost. Jídlo jistě chcete mít čerstvé po dlouhou dobu. Toho dosáhnete jedině v případě, že ho správně použijete.

Roll Aluminum Foil Isolated White
Zdroj obrázku: Freepik

Využívejte správnou stranu

Tohle je jen drobnost, ale mnoho lidí o tom netuší. Lesklá strana by měla být vždy na vnější straně a matná strana se má dotýkat potravin. Tímto způsobem zajistíte, že budou mnohem lépe fungovat tepelné vlastnosti alobalu. Jídlo uvnitř bude mnohem lépe chráněné a vydrží vám delší dobu.

Mohlo by vás zajímat:  Ventilační mřížka si občas zaslouží pozornost. Nános prachu je třeba pravidelně čistit

Nedávejte alobal do mikrovlnky

Tohle je klíčové pravidlo. Jestli si nechcete zničit mikrovlnnou troubu ani jídlo, nesmíte ho do ní dávat. Můžete tím způsobit nejen poškození spotřebiče, ale také požár. Vždy pokrm vyndejte z alobalu, položte ho na talíř a potom ohřejte v mikrovlnce. Jinak si koledujete o velké problémy.

Nevyhazujte alobal po jednom použití

Hliníková fólie nemusí být jen na jedno použití, i když si to hodně lidí myslí. Stačí, když ji opatrně očistíte, umyjete a můžete ji použít znovu. Pokud nebude nijak poškozená nebo příliš špinavá, snadno ji využijete na zakrytí dalšího pokrmu. Používat ji můžete opakovaně hlavně v případě, že ji používáte na zakrytí misek do lednice.

Zdroj: https://www.marthastewart.com/8386214/aluminum-foil-cooking
Přidat na Seznam.cz