Woman Use Hands Washing Color Clothes Basin

Metoda namáčení zefektivní praní prádla

Moderní domácí spotřebiče výrazně usnadňují plnění každodenních povinností. Obecně neuvažujeme o tom, jak se prádlo v minulosti čistilo nebo bělilo. V současnosti internet dobývá metoda odstraňování nečistot z tkanin, kterou naše matky a babičky dobře znaly.

Inovativní metody

Oblečení vypadá bezvadně, ale většinou jen krátkou chvíli po zakoupení. Postupem času a po každodenním nošení se pomalu začíná ničit. Nejčastěji zpocené nebo zabarvené oblečení skončí v koši na prádlo a poté v pračce, nastavené na příslušný prací program. Obvykle si nenajdeme čas, abychom uvažovali o účinnosti praní. Předem předpokládáme, že pračka bude správně plnit svůj úkol a vytáhneme z pračky krásné a voňavé oblečení.

Mohlo by vás zajímat:  Kávová sedlina je výborné hnojivo nejen pro kapradiny. Rostliny vyživí a udrží krásné

Ukazuje se, že jednoduchým způsobem můžeme zlepšit přesnost a účinnost praní a navíc se zbavit nečistot neviditelných na první pohled. Stačí k tomu jedna jednoduchá činnost. Jde o namáčení, které nám s malým množstvím práce pomůže dosáhnout velkolepých výsledků, díky kterým budeme tuto metodu používat velmi často.

Soak Cloth Before Washing White Cloth
Zdroj obrázku: Freepik

Jednoduché, ale účinné

Namáčení je jednoduchý trik, který zahrnuje důkladné namočení oblečení, ručníků, ubrusů a jiných látek před přímým praním. Tímto způsobem se okamžitě zbavíme některých nečistot. Ve vláknech se mohou hromadit částice nečistot, kosmetiky a dříve použitých čisticích prostředků. Účinnost této metody dokazují mnozí uživatelé sociálních sítí nahráváním fotografií a videí, na kterých to vyzkoušeli.

Mohlo by vás zajímat:  Koberce občas neušetříme ani nejodolnějších skvrn. I ta nejhorší nečistota má však řešení

Namáčení špinavého oblečení a jiných tkanin se může provádět dvěma způsoby. V prvním případě nalijeme teplou vodu do vany, poté do ní vložíme oblečení a necháme několik hodin máčet. Již po několika desítkách minut si všimneme, že voda začíná měnit svoji barvu. Po dlouhé době vyměníme vodu a poté dobře odmočené věci vypereme v pračce a nastavíme standardní program. Druhá metoda zahrnuje namáčení špinavých věcí v horké vodě s přídavkem čisticího prostředku.

Zdroj: http://blog.watertech.com/laundry-tips-for-cleaner-clothes-and-lower-costs/
Přidat na Seznam.cz