City Service Cleaning Streets From Snow With Special Tools After Snowfall D

Posypová sůl není jediná možnost, proti námraze lze využít i jiné možnosti

Zima přináší nejen kouzlo sněženek a radost ze zimních sportů, ale také zvýšenou potřebu udržet chodníky a cesty kolem domu bezpečné a průchodné. Jedním z klíčových aspektů úspěšného odklízení sněhu je volba správného posypového materiálu. V tomto článku se podíváme na různé možnosti posypu pro chodníky a rady, jaký posyp zvolit v zimě.

1. Sůl (chlorid sodný):

Sůl je jedním z nejběžnějších posypových materiálů pro chodníky a silnice v zimě. Chlorid sodný rozpouští led a sníh a tím snižuje kluzkost povrchu. Je relativně levný a snadno dostupný. Nicméně má několik nevýhod. Sůl může poškozovat rostliny a půdu, a také může způsobovat korozi na vozidlech a konstrukcích. Navíc při vyšších teplotách může být méně účinná.

Mohlo by vás zajímat:  Slupky z brambor jsou výživným hnojivem i pomocí proti slimákům

2. Písek:

Písek je další často používaný materiál pro posyp chodníků. Poskytuje přilnavost na kluzkém povrchu, což snižuje riziko uklouznutí. Je ekologicky šetrnější než sůl a nezpůsobuje korozi. Může být používán i jako doplněk k jiným posypům. Mějte však na paměti, že písek neodtává led a sníh, ale pouze pomáhá k lepší přilnavosti.

City Pavement Sidewalk Cleared Snow Winter
Zdroj obrázku: Freepik

3. Přírodní posypové materiály:

Existují i další přírodní materiály, které lze použít jako posyp na chodnících, jako je piliny, dřevěné štěpky nebo sláma. Tyto materiály jsou ekologicky šetrné a nemají negativní vliv na životní prostředí. Nicméně, nemohou sněhovou a ledovou pokrývku rozpustit, takže jsou vhodnější jako doplněk k jiným posypům pro lepší přilnavost.

Mohlo by vás zajímat:  Mrazák udrží potraviny dlouho čerstvé, na určitou dobu spotřeby je ale dobré pamatovat

4. Posypové směsi:

Některé oblasti používají směsi různých posypových materiálů, aby dosáhly optimálního účinku. Tyto směsi mohou kombinovat sůl, písek, piliny a další materiály tak, aby byly co nejúčinnější při různých teplotách a povětrnostních podmínkách.

5. Bezpečnost a životní prostředí:

Při výběru posypového materiálu je důležité brát v úvahu bezpečnost a životní prostředí. Sůl může být škodlivá pro rostliny, zvířata a půdu. Přírodní materiály jsou šetrnější k životnímu prostředí, ale mohou být méně účinné při rozpuštění ledu a sněhu. Při výběru materiálu zvažte lokální předpisy a doporučení místních úřadů.

Mohlo by vás zajímat:  Alobal usnadní žehlení, mytí nádobí i sušení prádla

6. Pravidelná údržba:

Nakonec je důležité provádět pravidelnou údržbu odklízení sněhu a posypu chodníků. Čím dříve začnete, tím snazší bude udržet povrch bezpečný a průchodný. Pravidelné kontroly a doplňování posypových materiálů jsou klíčem k úspěšnému odklízení sněhu.

Volba správného posypu pro chodníky závisí na lokálních podmínkách, předpovědi počasí a environmentálních ohledech. Dbejte na bezpečnost a životní prostředí a zvolte posypový materiál, který nejlépe vyhovuje vašim potřebám a podmínkám.

Zdroj: https://www.tigardsandandgravel.com/how-to-keep-your-pavement-surfaces-from-becoming-icy/
Přidat na Seznam.cz