Sansevieria Dwarf Varieties Minimalist White Ceramic Pots Dracaena Trifasciata Golden Hahnii

Pokojové rostliny, které bez potíží přežijí zimní období

Zima může být pro naše rostliny v interiéru náročným obdobím. Krátké dny a nižší teploty mohou mít negativní vliv na jejich růst a zdraví. Nicméně, existuje několik druhů interiérových rostlin, které jsou odolné vůči zimním podmínkám, a snadno se o ně můžeme postarat. Zde je náš výběr pěti rostlin a tipy na péči o ně v zimě.

Sansevieria

Sansevieria je jednou z nejodolnějších interiérových rostlin. Má ráda stíny a vydrží sucho, což z ní činí ideální rostlinu pro zimní období. Stačí ji zalévat pouze občas a ujistit se, že má dostatek světla. Právě díky tomu patří mezi nejoblíbenější pokojové rostliny na trhu.

Mohlo by vás zajímat:  Dobře vybrané textilie dodají interiéru hřejivost a útulnost

Pothos

Pothos je další nenáročnou rostlinou, která přežije zimu. Její krásně zelené listy vydrží i v méně osvětlených místnostech. Zalévejte ji pravidelně, ale nepřelévejte, a občas ji osprchujte, aby si udržela vlhkost. Díky jednoduché péči si užijete sytě zelené listy, které ozdobí každou místnost.

closeup-vibrant-green-devil-s-ivy-plants-growing-garden
Zdroj obrázku: Freepik

Sukulentní rostliny

Sukulenty jsou známé svojí schopností ukládat vodu ve svých tlustých listech. To znamená, že se s nimi nemusíte tolik starat o zalévání. V zimě stačí zalévat jednou za měsíc. Další možností jsou samozřejmě i kaktusy, které jsou sukulentům velmi podobné. V obou případech máte bohaté možnosti výběru zajímavé rostliny.

Mohlo by vás zajímat:  Olivový olej, přírodní zázrak nejen do jídla. Postará se o nábytek i naši krásu

Fikus benjamina

Tato stromovitá rostlina má ráda světlé místo, ale vyžaduje také konzistentní teploty. Snažte se ji udržovat ve stejné teplotě během zimy, a to ideálně kolem 18°C. Zalévejte mírně, aby se substrát nevysoušel úplně. Ve vyšších teplotách ho musíte zalévat trochu více, ale rozhodně to nepřehánějte.

Bambus

Lucky bamboo, jak se často nazývá, je ideální rostlinou pro zimní období. Nemusíte se obávat nízkých teplot, ale mějte na paměti, že potřebuje pravidelnou výměnu vody. Bambus je velmi originální rostlinou, kterou si můžete snadno pěstovat u sebe doma a snadno přežije i zimní měsíce.

Zdroj: https://www.eatingwell.com/article/7884445/easy-house-plants-winter/
Přidat na Seznam.cz