Male Female Legs Socks Blanket Bed

Domácí recepty, které vrátí ponožkám ztracenou bělost

Ponožky jsou nedílnou součástí každého oblečení, tedy pokud není zrovna léto a vy chodíte na boso. Bílá barva ponožek patří k nejoblíbenějším díky svému zářivému a vkusnému vzhledu. Bohužel tato barva je náchylná na zašpinění a velmi často se zašpiní nebo zašedne. O to více frustrující je, když odstraňovače skvrn nepomáhají. V takových chvílích nemusíte propadat skepsi, ale stačí navštívit kuchyni nebo jít do obchodu a pořídit si základní domácí prostředky, které nesmí v žádné domácnosti chybět.

Zázračný ocet

Ocet je jedním z nejlepších odstraňovačů skvrn. Jedinou kaňkou je nežádoucí zápach, ale nebojte se, stopy zápachu po použití nezaregistrujete. Připravte si směs z 500 ml studené vody a sklenice octa. Následně do této směsi namočte ponožky a nechte působit půl hodiny. Po uplynutí času dejte ponožky vyprat do pračky s jemným pracím prostředkem. Ocet se zbaví nejen skvrn, ale také bakterií a změkčí látku.

Mohlo by vás zajímat:  Podzim přináší do bytového designu mnoho inspirace a nápadů
Zdroj obrázku: Freepik

Jedlá soda

Další alternativou k odstranění skvrn z bílých ponožek je jedlá soda. Tento skvělý univerzální čisticí prostředek stojí pouze pár korun. Ze všeho nejdřív si nachystejte teplou vodu (ne horkou) a do ní vložte ponožky. Po půl hodině ponožky vyndejte z vody a mírně posypte jedlou sodou, přidejte citronovou šťávu a promněte. Ponožky nechte přes noc odstát a poté je vyperte. To samé lze provést i s bílým spodním prádlem.

Prášek do pečiva

Třetím způsobem, jak vybělit bílé ponožky, je použití prášku do pečiva. Nasypte ho do vody a ponožky pořádně vymáchejte. Ponožky nechte působit ve vodě celou noc. Další den ponožky vyperte v pračce společně s pracím práškem. Tento postup lze aplikovat na jakékoliv bílé oblečení. Prášek do pečiva lze aplikovat i do bubnu pračky.

Mohlo by vás zajímat:  Zatuchlý pach skříní pronikne do všeho oblečení. Zjistěte včas příčinu a zbavte se ho

Když vše selže, zkuste ještě poslední způsob. Přidejte jeden šálek peroxidu vodíku do čtyř litrů vody a nechte ponožky namočené až hodinu. Poté je vhoďte do pračky a k pracímu prášku přidejte půl šálku peroxidu. Peroxid vodíku má silné bělicí účinky. Snad vám tyto kroky pomohou k vybělení zašlé barvy.

Zdroj: https://www.lovetoknow.com/home/cleaning/how-whiten-socks-7-clever-hacks-brilliant-clean
Přidat na Seznam.cz