Cute Rat Mousetrap With Cheese Wooden Background

Proti hlodavcům v domě fungují přírodní prostředky i osvědčené metody

Podzim se blíží a s ním i riziko návštěvy myší a dalších hlodavců. Jsou ale tito malí živočichové opravdu tak nebezpeční? Na co si dát pozor, jak infestaci rozpoznat a jak proti hlodavcům bojovat, to a ještě více se dozvíte v dnešním článku. Pro více informací čtěte dál.

Jak návštěvníky zavčas odhalit

Prvním krokem, jak se s hlodavci vypořádat, je všimnout si, že k vám domů zavítali. Ne vždy je to ale úkol lehký, jelikož jsou to zvířata plachá a lidem se zpravidla vyhýbají. Nepomůže vám ani to, že jsou aktivní zejména v noci. I tak ale existuje několik znaků infestace, kterých si můžete všimnout.

Mohlo by vás zajímat:  Nachystejte na ovocné mušky jednoduchou past. Naláká je, ale ven už nepustí

Jedním z nich je trus. Ten po sobě zanechává většina těchto živočichů a spolehlivě si ho všimnete. Podobně může pomoci i rozkousané jídlo či látky, ve kterých by si myši mohly dělat hnízda. V neposlední řadě si také můžete všimnout zvuků, které myši vydávají. Jak už bylo zmíněno, aktivní jsou zejména v noci, kdy se může ozývat specifické škrábání či chroupání.

Zdroj obrázku: Freepik

Jak a proč infestaci řešit

Návštěvu hlodavců bychom měli řešit hned z několika důvodů. Jedním z nich je to, že hlodavci jsou zkrátka nehygieničtí a mohou nám domů přinést množství nemocí a parazitů. Zároveň i když jsou to většinou zvířata plachá, hrozí riziko pokousání či poškrábání, a to zejména u malých dětí a domácích mazlíčků.

Mohlo by vás zajímat:  Proti slimákům v zahradě se můžeme bránit kávou, štěrkem nebo pastmi

Způsobů, jak se s návštěvníky vypořádat, je mnoho. Pokud se chcete vydat cestou přírodní, je několik bylin, které můžete proti škůdcům použít. Patří mezi ně například máta. Pomoci vám může i česnek, jehož stroužky stačí nastražit na hlodavci frekventovaná místa. Nezapomínejte byliny ale často měnit, abyste dosáhli co nejlepších výsledků. Pokud ani tyto babské rady nepomohou, můžete vyzkoušet řadu chemických prostředků dostupných v obchodech či klasické pastičky. V případě závažné infestace je namístě pozvat deratizátora.

Zdroj: https://www.forbes.com/home-improvement/pest-control/getting-rid-of-rodents/
Přidat na Seznam.cz