Tyto signály napoví, že náš kočičí kamarád zažívá své poslední chvíle

Tyto signály napoví, že náš kočičí kamarád zažívá své poslední chvíle

Uplynulá léta nelze oklamat a dříve či později se náš přítel bude muset vydat na poslední cestu. Jaké jsou příznaky, že vaše kočka je už na sklonku života, a co můžete udělat, abyste jí v těchto chvílích ulevili, vám povíme v dnešním článku.

Pokrok v medicíně

Medicína se neustále vyvíjí a díky tomu si můžeme užívat zdraví a celý život déle. Totéž platí i v případě našich čtyřnohých mazlíčků. Avšak po asi tuctu let života naši přátelé vstupují do pokročilého stáří a nakonec nás opouštějí. Vědci jsou ovšem toho názoru, že pro naše kočky myšlenka smrti neexistuje. Z toho také vyplývá, že nejsou schopny vycítit, že přichází jejich čas.

Mohlo by vás zajímat:  Domácí sauna nabídne tu nejlepší relaxaci v pohodlí domova a zklidní tělo i mysl

Kočky však dokážou vycítit, že s jejich tělem se děje něco divného. Mnozí milovníci koček mají tendenci se přiklánět k názoru, že kočky cítí smrt ve vzduchu téměř magicky. A to nejen tu svou, ale také lidí, kteří jsou jim blízcí. Bez ohledu na to, kdo má pravdu, kočky před svou smrtí vykazují určité příznaky a chování, podle kterých můžeme rozpoznat jejich blížící se smrt.

Zdroj obrázku: Freepik

Příznaky posledních chvil

Vaše kočka, i když byla celý život společenská, se vám může začít vyhýbat a hledá samotu a ústraní. Stává se velmi citlivá na podněty a chce jejich počet snížit na minimum. Taková apatie nemusí však nutně znamenat to nejhorší. Stojí za to se však poradit s veterinářem, protože to může být i příznakem jiných chorob.

Mohlo by vás zajímat:  Menu v all inclusive hotelu nemusí vůbec odrážet tradiční pokrmy dané destinace

Někdy je chování kočky před smrtí opačné, mazlí se s námi, potřebuje nás mít nablízku. Měli bychom jí v takových chvílích poskytnout pocit bezpečí a ukázat jí naši lásku. I když je to velmi obtížné a náročné rozhodnutí, pokud váš miláček trpí, je namístě zvážit jeho uspání, abyste zbytečně neprodlužovali jeho trápení nebo bolest.

Zdroj: https://www.petangel.com.au/is-it-time-to-say-goodbye-signs-your-pet-cat-is-dying/
Přidat na Seznam.cz