Cute Tabby Kitten Lies White Plaid Home

Kočky mají škrábání v genech, terčem je ale často i nábytek. Nedovolte jim to

Pořídili jste si domácího mazlíčka – malé koťátko, ze kterého ale vyrostla kočka, která miluje váš nábytek a velmi ráda ho škrábe? Bohužel to dělá většina koček, tak nezbývá nic jiného než se s tím z půlky smířit. Rozhodně ale vyzkoušejte několik metod, které pomohou kočičku odlákat od nábytku.

Proč kočky tak rády škrábou nábytek?

Proč kočky škrábou nábytek? Na to existuje opravdu jednoduchá a výstižná odpověď, protože kočičky takové škrábání mají jednoznačně v genech. Značkují si tak své teritorium, protahují se, protože často spí, procvičují packy a také si tak brousí drápky. Přestože jste naštvaní za poškrábaný nábytek, berte jej zvesela, protože právě takhle kočka sděluje ostatním kočkám, že patříte jen jí a ona jen vám, nikdo jiný do jejího teritoria zasáhnout nesmí.

Mohlo by vás zajímat:  Pravidelná konzumace vajec udržuje tělo i mysl v kondici. A cholesterolu se bát nemusíme

Jak zabránit kočce, aby škrábala nábytek

Můžete použít speciální přípravky z drogerie a nanést je na nábytek, ale musíme vás upozornit, že se jedná o chemické přípravky, které nejsou bezpečné pro zdraví. Pokud byste je nanášeli na nábytek pravidelně, mohli by vám způsobit alergie, ale i velké bolesti hlavy.

Zdroj obrázku: Freepik

Druhé řešení

Pokud se vám první metoda obrany nábytku nezamlouvá, můžete využít další metodu, a tou je natřít nábytek salicylalkoholem smíchaným s citronovou šťávou nebo citronovým olejem. Kočky tyto vůně nesnáší a spolehlivě je odlákají.

Mohlo by vás zajímat:  Bez ředkvičky by jarní jídelníček nebyl úplný. Vynikající je nejen na šťavnatou svačinku

Mýdlo také může pomoci

Jestliže doma nemáte salicylalkohol, můžete použít i obyčejné kostkové mýdlo. Jeho použití je jednoduché. Vezměte kostku mýdla a pomaloučku s ní přejíždějte po nohách nábytku. Vůně obsažené v mýdle kočkám nevoní a spolehlivě je odradí. Rádi bychom vás upozornili, že pokud těmito metodami kočičku od nábytku odradíte, přesune se na jiné místo, proto doporučujeme na roh sedačky umístit speciální plastový kryt, který sedačku ochrání. Také nezapomínejte kočce pořídit její vlastní škrabadlo, o které si bude brousit drápky.

Zdroj: https://www.purrfectpost.com/train-your-cat-to-stop-scratching-your-couch-in-7-days-or-less/
Přidat na Seznam.cz