Thief 1562699 1920

Zabezpečte svůj domov před zloději

Domov pro většinu lidí znamená lásku a bezpečí. Ovšem nikdy si nemůžete být jisti, zda se váš domov nestane terčem zloděje. Společně s technologickým vývojem, pokračuje i vývoj bezpečnostních systémů různého druhu, konkurence stoupá a bezpečnostní systémy se stávají dostupnějšími.

Systém snižuje pravděpodobnost krádeže

V případech, kdy docházelo k opakovaným krádežím, instalace bezpečnostního systému zabránila dalším. Například pouze fakt, že máte kamerový systém na viditelném místě, případně na něj upozorňujete cedulí, výrazně snižuje šance, že si vás zloděj vybere jako cíl krádeže. Některé určitě napadne jako řešení, pořízení falešných kamer, které, i když blikají a vypadají opravdu skutečně, ostřílení zloději rozpoznají od klasických!

Mohlo by vás zajímat:  Jak postupovat při výběru realitního makléře
Zdroj obrázku: Pixabay.com

Technologie na naší straně

Instalací kamerového systému nebo základního alarmu rozhodně neprohloupíte a zvládne ji každý technicky schopný člověk i bez pomoci odborníka. Alarm používá magnetické detektory otevření, které pracují na velmi jednoduchém principu. První polovina detektoru je umístěna na zárubni dveří, druhá na dveřích tak, aby přiléhaly a vytvářely magnetické pole. Tyto detektory mohou být umístěny i na oknech Pokud je alarm spuštěn a magnetické pole je přerušeno, spustí se siréna. U moderních systémů, je vše propojeno s chytrými telefony a okamžitě dostanete upozornění.

Mohlo by vás zajímat:  Jak navrhnout dům
Zdroj obrázku: Pixabay.com

Má to smysl?

Zabezpečení vždy musí být úměrné tomu, co chrání. Před pořízením je vhodné se podívat na statistiky kriminality ve vaší lokalitě, ohodnotit váš majetek a rozhodnout se, zda jsou systémy v úměrné cenové relaci, vůči majetku. Pokud ovšem žijete v rizikové lokalitě a máte dům plný cenností, není radno situaci podceňovat. Mezi hlavní výhody tedy patří:

  • Odrazení potencionálního pachatele od krádeže
  • Informování, pokud došlo ke krádeži
  • Šance na lepší pojištění nemovitosti
  • Přehled nad domovem v nepřítomnosti
Přidat na Seznam.cz