Refrigerator 1619676 1920 (2)

Ušetřete prostor v lednici i bez použití plastových krabiček

Držíte se doma principů KonMari? V tom případě máte zajisté vše nádherně uspořádané. Ale i v takovém případě se může stát, že vám v lednici dojde místo. Anebo vám dojdou skladovací nádoby, do kterých byste potraviny uložili. Co můžete dělat, když máte spoustu úžasného jídla, ale došli vám plastové nádoby na jejich skladování? Naštěstí pro vás máme metodu, která vám může zdvojnásobit prostor v lednici, aniž byste museli naplnit všechny své plastové nádoby.

Potřebovat budete jen jediného pomocníka

Až se příště vydáte na sushi, nezapomeňte si vzít více hůlek. Budete je potřebovat pro tento trik, který vám změní život. Tento objev, který byl původně odhalen v příspěvku Reddit, je jedním z těch skvěle jednoduchých životních hacků. Jediné, co musíte udělat, je postavit vedle sebe dvě hůlky přes misku, abyste vytvořili mini polici, na kterou můžete odpočinout další misku a podle výšky vaší ledničky a počtu hůlek, které jste nashromáždili, dokonce tři nebo čtyři. Jaké jsou výhody?

  • Čínské hůlky jsou velice levné a snadno je seženete.
  • Ušetříte tím dvojnásobek až trojnásobek místa v lednici.
  • Nebudete muset kupovat další a další plastové úložné krabičky.
  • Zdroj obrázku: Pixabay.com

Názory jsou protichůdné

Komentáře k příspěvku jsou poměrně odlišné. Někteří argumentují, že používání plastových nádob je mnohem jednodušší, protože jsou již stohovatelné, zatímco jiní tento nápad milují, protože je můžete používat i při jídle a můžete je používat také při servírování. Díky tomu je opětovné ohřívání a příprava jídla mnohem jednodušší.

Zdroj obrázku: Pixabay.com

Velkou výhodou hůlek je pochopitelně fakt, že nebudete muset umývat tolik nádobí. Z hlediska čištění a údržby jsou tedy hůlky jistě praktičtější. Sto lidí má ovšem sto názorů a je to naprosto v pořádku. Vyzkoušejte tento trik sami a uvidíte, která z variant bude více vyhovovat vám. Dokud to nevyzkoušíte, tak to ale nezjistíte.

Mohlo by vás zajímat:  Myčka na nádobí si zaslouží pravidelnou péči, jedině tak bude stále čistá a voňavá
Přidat na Seznam.cz