High Angle Woman Holding Candle

Vonné svíčky patří mezi oblíbené doplňky. Je třeba vybírat je dobře

Vonné svíčky milují především ženy, a to po celém světě. V obchodech najdete nespočet vůní, které vám zlepší náladu. Podzim a zima jsou období, kdy se vonné svíčky využívají nejčastěji, protože jsme doma, užíváme si teplého domova a myslíme na letní měsíce. Ne každé vonné svíčky jsou ale vhodné pro domácí použití. Některé totiž mohou způsobit zdravotní problémy.

Jaké svíčky nejsou zdravé?

Vonné svíčky najdete téměř v každém obchodě. Krásně voní, skvěle vypadají a lákají ke koupi. Ne každá svíčka je ale vhodná právě do domácnosti. Vonné svíčky jsou také oblíbeným dárkem, a to nejen k narozeninám, ale také k Vánocům nebo dalším příležitostem. Hodí se nejen pro ženy, ale mají je rádi také muži, i když to kolikrát nepřiznají. Jsou vonné svíčky zdravé a jaké si raději domů nekupovat?

Mohlo by vás zajímat:  Zbavte se octomilek konečně natrvalo. Vyzrajte na ně účinnými pastmi

Některé svíčky mohou způsobit nepříjemné pocity spojené s kašlem nebo dušností. Objevit se podle odborníků mohou také bolesti hlavy, i když jste naprosto zdraví a nemáte žádný důvod k tomu, aby vás hlava rozbolela. Proto je dobré zaměřit se na vonné svíčky, které mohou tyto problémy způsobit. Možná jste si všimli, že také na hřbitově nebo jiných místech s vyšší koncentrací svíček vám není dobře.

Home Still Life Interior With Beautiful Candles Background Cozy Home Decor
Zdroj obrázku: Freepik

Po jaké svíčce sáhnout, aby neškodila?

Na co se tedy zaměřit? Vonné svíčky jsou sice krásné na pohled a mohou nádherně vonět, ale právě vůně mohou způsobit problémy. Kdy se tedy nevyplatí vonné svíčky používat? Uvolňují nejen vůni, ale také škodlivé látky, které mohou podráždit naše orgány. Ty pak nebudou moci správně pracovat a objeví se kašel, dušnost, bolesti hlavy a další zdravotní komplikace.

Mohlo by vás zajímat:  Tahle asijská kráska se v našich zahradách zabydlela už dávno. Málokdo přitom zná její účinky

Existují ale svíčky, které jsou v tomto ohledu bezpečné. Můžete si koupit například sójové svíčky, které neobsahují žádné zbytečné přísady a mohou je bezpečně používat například alergici. Pokud potřebujete, aby svíčka hezky voněla, vyplatí se koupit esenciální oleje, které jsou přírodní. Nikdy to ale nepřežeňte s použitým množstvím.

Zdroj: https://www.healthline.com/health/are-candles-bad-for-you, https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9832800/, https://emedicalurgentcare.com/news/the-dangers-of-scented-candles-and-plug-ins-on-indoor-allergies-and-asthma, https://www.nationalgeographic.com/science/article/scented-candles-smoke-air-pollution, https://jojoscandlecompany.com/soy-candles-and-allergies/
Přidat na Seznam.cz