Kitchen Furniture With Contemporary Kitchenware Like Hood Black Induction Stove Oven

Mastnou digestoř pomůže vyčistit olej, skvělé účinky prokáže také ocet

Mřížka na digestoři patří mezi místa, která se velmi obtížně čistí. Jednoduchými způsoby ovšem můžete nejen získat čistotu, ale také si ušetřit mnoho času. Domácí patenty na čištění mřížky jsou velmi oblíbené, protože k nim nebudete potřebovat žádné drahé prostředky a navíc to s nimi zvládne i malé dítě. Důkladně vyčistit mřížku od tuku není snadné, ale protože digestoř dnes najdeme v každé kuchyni, vyplatí se znát triky, které vám to ulehčí.

Mastné skvrny a nečistoty

Digestoř má v kuchyni velmi jednoduchý úkol – pohlcuje pachy a také páru při vaření. Ochrání nábytek před znečištěním, sama však jednou za čas potřebuje důkladně vyčistit, protože mastné usazeniny a další nečistoty na ní ulpí. Pravidelným čištěním zamezíte tomu, že nebude digestoř fungovat. Lepivá mastnota je velkým problémem. Lidé mřížku velmi často dávají do myčky, měli byste ale vědět, jestli je něco takového možné.

Mohlo by vás zajímat:  Úklid těch nejšpinavějších míst v domácnosti se stane hračkou díky jednoduchým prostředkům

Nejspolehlivějšími prostředky na čištění budou ty domácí. Nejen že skoro nic nestojí, ale hlavně fungují a ušetří vám spoustu času. Čištění mřížky od digestoře tak můžete mít hotové během několika minut. Hodit se bude hlavně olivový olej. Ač to zní zvláštně, na mastné skvrny bude fungovat právě on.

Modern Range Hood White Brick Wall Kitchen
Zdroj obrázku: Freepik

Na mastnotu můžete jít olejem

Bude stačit opravdu malé množství, abyste se zbavili usazenin a tuku na mřížce. Můžete pak namočit hadřík z mikrovlákna do vlažné vody a položit ho na mřížku. Nechte takto působit asi 10–15 minut a poté setřete špínu, která by se měla uvolnit z mřížky. K tomu stačí houbička nebo papírová utěrka a máte hotovo.

Mohlo by vás zajímat:  Vepřová pečínka, která se rozplývá na jazyku: několik triků dovede tento pokrm k dokonalosti

Není to jediný způsob, který můžete využít. Pokud máte doma ocet, využijte také ten. Můžete ho použít nejen k úklidu, ale právě také k čištění mřížky od digestoře. Zřeďte ho s vodou v poměru 2 : 1 a roztok nalijte do lahve s rozprašovačem. Nastříkejte na mřížku, nechte působit několik minut a poté otřete houbičkou. Bude zářit jako nová a úklid bude brzy hotový.

Zdroj: https://www.ovenclean.com/blog/the-best-way-to-clean-extractor-fan-filters/
Přidat na Seznam.cz