Various Houseplants Window Home Gardening Greenery Interior Design With Plants Hobby Concept

Vytopený byt mnoha rostlinám nesvědčí. Těmto druhům horký vzduch ale nevadí

Květiny, které jsou v blízkosti radiátorů, mohou trpět celou zimu, pokud bude topení zapnuté. Vysoušení vzduchu není pro rostliny dobré, protože mohou chřadnout. Když je teplota v místnosti vysoká, musíte zajistit, aby se rostlinám i nadále dařilo. Neznamená to pouze více vody, kterou je budete zalévat. Pro některé rostliny je dokonce nebezpečné, když jim budete teplotu neustále měnit.

Jaké rostliny se vyplatí mít doma přes zimu?

Sanseviera je rostlina, která toho hodně vydrží. Je to železná rostlina. Nemá žádné vysoké nároky na pěstování a klidně vydrží v temné místnosti nebo při vysokých teplotách. Vypadá navíc skvěle a lidé si ji kupují hlavně kvůli tomu, že se hodí i do moderních interiérů. Má raději sucho než mnoho vody. Bez vody vydrží klidně celý měsíc a vůbec jí nebude vadit, že je v blízkosti radiátorů.

Mohlo by vás zajímat:  Moderní krb dodá interiéru kouzlo a příjemné teplo

Vodu si dokáže ukládat do listů a potom si ji brát podle potřeby. Nadměrné zavlažování rostlin může způsobit hnilobu kořenů a rostlině se nebude vůbec dařit. Mezi další rostliny, které se hodí na zimní období k topení, patří aspidistra. Roste pomalu, poznáte ji podle špičatých listů. Je to stínomilná rostlina a nevadí jí ani větší sucho. Hodí se do koupelen nebo ložnic.

Ornamental Leafy Green Eucharis Plant
Zdroj obrázku: Freepik

Rostlin, kterým nevadí sucho, je dost

Bilbergie je rostlina, která přirozeně roste v tropických lesích. Pěstuje se ale jako hrnková rostlina poslední roky a je velmi oblíbená pro svou nenáročnost. Na podzim a v zimě jí vůbec nevadí pokojová teplota. Má ráda prostor, protože má široké kořeny, vyplatí se tak pořídit větší květináč. Potřebuje ale pravidelnou zálivku, kterou nesmíte přehánět.

Mohlo by vás zajímat:  Vodní kámen a jiné usazeniny v koupelně jsou odolné, správné prostředky je vyčistí raz dva

Africká fialka je oblíbenou rostlinou, protože nejen krásně vypadá, ale také nepotřebuje žádnou zvláštní péči. Má ráda slunce, ale nesmí přímo na sluneční paprsky. Nesmí jí navlhnout listy ani květy, protože to vede k hnilobě. Právě díky listům je rostlina chráněná, protože zadržují vlhkost.

Zdroj: https://www.apartmenttherapy.com/plants-for-hot-apartments-36708173
Přidat na Seznam.cz