Solar Panel Red Roof Reflecting Sun Cloudless Blue Sky

Obnovitelné zdroje pomohou snížit náklady na energie

Zdražují se energie, a tak lidé neustále přemýšlejí nad tím, jak topit levněji a kde se ještě dá ušetřit. Nahoru jdou ceny uhlí, plynu, elektřiny – není toho málo. Topná sezona je v plném proudu, a tak je nejvyšší čas vymyslet, jak v zimě topit, abyste byli v teple a zároveň vás to nestálo několik tisíc navíc. Vyplatí se najít řešení v obnovitelných zdrojích.

Obnovitelné zdroje energie

Zkusit můžete například dotace, které se ohlašují každý rok. Plyn nebo uhlí můžete také snadno nahradit jinými zdroji, které jsou levnější. Uhlí ani plyn přitom nejsou ekologickým způsobem vytápění. Nyní jsou ceny tak vysoko, že se lidé obávají, jestli na teplo budou vůbec letos mít peníze. Pokud si najdete alternativu, můžete nejen ušetřit peníze, ale také životní prostředí.

Mohlo by vás zajímat:  Obyčejné zvonky jsou minulostí. Proč raději využít moderní intercom?

Plyn můžete nahradit obnovitelnými zdroji energie. Řešením může být fotovoltaický systém, který má spoustu výhod. Počáteční investice je sice trochu vyšší, ale během několika let se vám vrátí. Nejčastěji se pořizují solární panely, tepelné čerpadlo a další vymoženosti, díky kterým si budete moci topit podle svého a nezruinuje vás to. Je to moderní řešení problému zdražování energií.

Air Conditioner Compressor Outdoor Unit Installed Outside House (1)
Zdroj obrázku: Freepik

Jak fungují dotace?

Dnes můžete také využít různé druhy pomoci, například dotace. Každý rok vláda vyhlašuje  možnosti dotací a není nic jednoduššího než je správně využít. Fungují právě na obnovitelné zdroje energie, kdy dostanete zpátky určitou částku peněz. Můžete tak získat peníze na náklady, když jste vyměňovali starý kotel za nový, nebo si díky penězům můžete pořídit právě fotovoltaické panely.

Mohlo by vás zajímat:  Pojištění domova i majetku snadno a bez dlouhého čekání

A pokud chcete ještě více ušetřit, musíte dbát na některá pravidla. Zavírejte doma okna, aby teplo nikam neunikalo. Topný systém byste měli pravidelně kontrolovat, aby nedocházelo k únikům tepla. Podstatné je také šetřit vodou – místo horké vany se jen sprchujte, při čištění zubů vodu také vypínejte.

Zdroj: https://www.which.co.uk/reviews/home-heating-systems/article/home-heating-systems/heating-your-home-with-renewable-energy-awbE17x2m5UC
Přidat na Seznam.cz