Cute Bichon Frise Dog Sitting By Travel Pet Carrier Brick Wall Background

Vyberte pro svého mazlíčka bezpečnou a pohodlnou přepravku

Máte domácího mazlíčka? Ať už se chystáte na dovolenou, výlet nebo k veterináři, je nutné zaručit bezpečí pro vašeho miláčka. U větších psů tento problém odpadá, ale co se týče menších plemen nebo koček, zde je nutné zabezpečit jejich bezpečí přepravním boxem. Nevíte, podle jakých parametrů si vybrat opravdu ten správný box? Pojďme si ukázat, jak správně postupovat při výběru přepravního boxu.

Velikost

Nejdůležitějším parametrem je velikost. Rozhodně se vyvarujte pořízení boxu přímo na míru zvířete. Představte si samotné, jak byste se asi cítili, kdybyste měli cestovat několik hodin v něčem, kde se sotva pohnete. Komfort je velice důležitým parametrem. Některé letecké společnosti jsou přísné, co se týče přepravních podmínek zvířat. Zvolte takový, ve kterém si bude moci zvíře sednout, stoupnout, lehnout nebo se v něm otočit. Přeměřte jeho délku od čenichu, až po konec ocasu. Změřte výšku až k uším. Pamatujte, že by velikost přepravky měla být o něco větší než naměřené hodnoty. Na závěr změřte šířku a výslednou hodnotu vynásobte dvěma. Pokud máte štěně nebo kotě, investujte raději do většího boxu, abyste nemuseli, co chvíli kupovat novou, tedy pokud ji nehodláte následně prodat.

Mohlo by vás zajímat:  Stopku mravencům v domácnosti lze vystavit poměrně snadno. To hlavní mají lidé doma, jenom to přehlíží
front-view-owner-with-pet-carrier
Zdroj obrázku: Freepik

Způsob cestování

Před nákupem přepravky si pořádně promyslete, jakým způsobem chcete s mazlíčkem cestovat. Při cestování vlakem a letadlem si prostudujte pořádně podmínky společností, mohou se totiž lišit. Ne každá přepravka je tak vhodná pro tyto způsoby dopravy. Speciální přepravky jsou k dispozici také při cestování na kole, kdy můžete tuto tašku či přepravku připevnit k nosiči nebo řídítkům.

Volba

K dispozici je hne několik možností. Mezi ně patří hlavně klasické přepravky, klece, tašky, batohy nebo i kabelky. Na základě předchozích informací bude pro vás volba daleko snazší. Nejběžnější jsou plastové přepravky s kovovými či plastovými dvířky. Hodí se téměř do všech dopravních prostředků a lze je snadno spravovat a udržovat. Jsou skvělé pro menší plemena. Klece jsou vhodná pro větší psí plemena. Rozhodně se vyvarujte nejlevnějším přepravkám, nemusí vydržet dlouho.

Zdroj: https://global.pt/en/how-to-choose-the-transport-box-for-your-pet/
Přidat na Seznam.cz