Lady Pulling Tissue Toilet

Znovupoužitelný toaletní papír může přispět k ochraně životního prostředí

Toaletní papír je zbožím, které vlastní nejspíš každý z nás. I právě ten ale postihuje inflace stejně jako vše ostatní, a jeho cena tak drasticky roste. Přitom je to ale nezbytnost, bez které většina z nás není ochotna žít. Jak tedy udělat toaletní papír výhodnějším a zároveň přívětivějším k životnímu prostředí? Odpovědí je znovupoužitelný toaletní papír. Je tato cena ale do budoucna opravdu to pravé ořechové? Pokud se chcete dozvědět víc, čtěte dál.

Názory se různí: Nechutnost, či brilantní nápad?

Názory na znovupoužitelný toaletní papír jsou všelijaké. Samozřejmě ekologové tuto cestu podporují, jelikož by znamenala méně odpadu, a tudíž menší znečištění naší planety. Spousta lidí už tímto způsobem také žije, ať už kvůli finančním důvodům, či z přesvědčení. Je ale i druhý tábor, do kterého se momentálně nejspíš řadí většina, a to jsou odpůrci této metody. V debatách bývá často vyzdvihováno, že je tato metoda zkrátka nehygienická, až nechutná. Na druhou stranu ale můžeme zmínit znovupoužitelné menstruační pomůcky v podobě kalíšků či kalhotek, které se v dnešní době těší velké oblibě. Není to tedy to samé?

Mohlo by vás zajímat:  Jedinečné doplňky, které oživí vaši zahradu a nabídnou praktické využití
Zdroj obrázku: Freepik

Jak by znovupoužitelný toaletní papír fungoval

Znovupoužitelný toaletní papír by mohl fungovat podobně jako látkové pleny, které se v dnešní době zase začínají dostávat do širšího povědomí. Mohl by tak být například látkový. Samozřejmé je, že by musel být z látky, která opakované využití vydrží. Látka má tu výhodu, že se dá vyprat a vydrží tak velmi dlouho. Zásadní by ale bylo uchovávání tohoto papíru. Jistě by na něj na záchodě musel být vyhrazen speciální koš. Ideálně nějaký podobný jako na pleny, aby pohltil zápach. Rozhodně byste neměli dávat použitý papír do klasického koše na prádlo k oblečení. Takový toaletní papír si navíc můžete vyrobit i svépomocí doma. Stačí nastříhat třeba staré tričko.

Zdroj: https://www.healthline.com/health/reusable-toilet-paper
Přidat na Seznam.cz