Christmas Tree Decorations Filtered Image Processed Vintag

Červená žárovka u vánočních světýlek má praktickou funkci. Díky ní mohou blikat

Mnozí z nás nechávají vánoční zdobení na poslední chvíli. Barevné dekorace se objevují v nejednom bytě již začátkem prosince, aby přivedly členy domácnosti ke sváteční atmosféře. Mezi nimi dominují hlavně vánoční světélka, která vidíme viset nejen na tradičním stromku.

Poslední tečka výzdoby

Nákup nových vánočních světélek může být někdy těžký, protože si můžeme vybrat z různých barev a tvarů. Někteří se rozhodují pro jednobarevná světla, jiní upřednostňuji barevné kombinace. Obvykle nám slouží mnoho let, takže je třeba zkontrolovat jejich stav před Vánocemi. Držíte-li se tradice a ozdobujete stromek až na štědrý den, osvětlení zkontrolujte několik dní předem.

Mohlo by vás zajímat:  Popínavé rostliny na domě vypadají krásně a kromě toho nabízí několik zajímavých výhod

V mnoha sériích naleznete další žárovku v červené barvě. I když se může zdát, že jde o záložní kopii, její funkce se scvrkává na něco úplně jiného. Abyste to znali, odšroubujte jednu lampu ze řetězu – všechna světla by měla zhasnout. Zašroubujte červenou žárovku do prázdného prostoru a počkejte chvíli. Pravděpodobně vás překvapí, když uvidíte, že všechna světla začnou pomalu blikat. Tento trik stojí za to vědět, zvláště pokud vaše sada světel není vybavena mechanismem, který reguluje jejich intenzitu.

Mohlo by vás zajímat:  Spánek v horkém počasí usnadní lehká večeře, relaxace i dostatek vzduchu
Christmas Lights String Multi Colours Blue Yellow Green Pink
Zdroj obrázku: Freepik

Bezpečnost nade vše

Nedostatky ve skladování a používání vánočních světel zkracují jejich život a vedou k mnoha poruchám. Mohou to být i důvody, proč se naše účty za elektřinu výrazně zvyšují a v extrémních případech dokonce vedou k požárům. Představujeme návyky týkající se vánočních ozdob, které se musí dostat do vaší krve. Při ukládání vánočních světel je dobře chraňte před vlhkostí. V opačném případě riskujte zkrat v elektrické instalaci.

Pokuste se je zařídit tak, aby kabel nebyl zamotaný. Vždy zkontrolujte, zda není poškozené pouzdro nebo kabely žárovky. Při výměně vyhořelé žárovky se ujistěte, že nová je přesně stejného typu. Výběr náhodné náhrady může vést k přehřátí drátů a vzniku ohně. Zavěste je tak, aby žádná část nebyla na podlaze. Vyhnete se náhodnému šlapání na jemné prvky. Zapněte světla až po setmění – během dne nevypadají tak efektivně, takže není třeba zvyšovat účty za elektřinu.

Zdroj: https://www.familyhandyman.com/article/red-tipped-bulb-on-your-christmas-lights/
Přidat na Seznam.cz