Outdoor Tile With Plants Seams Solid Background

Octový postřik zabrání prorůstání plevele v zahradní dlažbě

Plevel může být frustrujícím a trvalým problémem, zvláště když začne růst na chodníku nebo příjezdové cestě. Naštěstí existuje několik účinných a přirozených způsobů, jak se plevele zbavit, včetně použití octa.

Proč používat ocet k hubení plevele

Ocet je účinný hubič plevele, protože obsahuje kyselinu octovou, kterou lze použít k rozrušení buněčných membrán rostlin. To způsobí, že plevel vyschne a odumře, což z něj činí jednoduché a přirozené řešení problému s plevelem. Ocet je navíc snadno dostupný a levný, což z něj činí levnou a účinnou alternativu ke komerčním přípravkům na hubení plevele.

Mohlo by vás zajímat:  Proti muchničkám se na zahradě můžeme bránit některými rostlinami
Zdroj obrázku: Freepik

Jak používat ocet k hubení plevele

Než začnete, je důležité si uvědomit, že ocet může poškodit také jiné rostliny, takže buďte opatrní při jeho aplikaci, abyste zajistili, že ho aplikujete opravdu pouze na plevel. Zde je návod, jak začít:

  • Chcete-li dosáhnout nejlepších výsledků, budete muset použít ocet s vysokým obsahem kyseliny octové. Bílý ocet je obvykle nejlepší volbou a lze jej nalézt ve většině obchodů s potravinami.
  • Smíchejte ocet s vodou v rozprašovači v poměru jeden díl octa k jednomu dílu vody. Pokud máte obzvláště odolný plevel, můžete použít neředěný ocet.
  • Nastříkejte roztok octa přímo na plevel a ujistěte se, že jsou listy a stonky zcela pokryty. Můžete také nalít roztok přímo na plevel, pokud je skrytý v trhlině nebo štěrbině.
  • Počkejte 24 hodin, než ocet začne působit. Pokud je plevel obzvlášť velký nebo vytrvalý, možná budete muset proces opakovat několikrát, abyste se ho úplně zbavili.
Mohlo by vás zajímat:  Túje pěstované v květnících potřebují speciální péči. Vydané napospas mrazu nemusí zimu přežít

Zabránění návratu plevele

Jakmile odstraníte plevel z chodníku nebo příjezdové cesty, je dobré podniknout kroky, abyste zabránili jeho návratu. Zde je několik tipů, které je třeba mít na paměti:

  • Pravidelně zametejte nebo vyfoukávejte chodník.
  • Odstraňujte všechny nečistoty nebo listy z chodníku, to zabrání zakořenění a růstu plevele.
  • Zvažte použití bariéry pod chodník nebo příjezdovou cestu, abyste zabránili prorůstání plevele mezerami.
Zdroj: https://sandiegopavers.com/how-to-kill-weeds-between-pavers/
Přidat na Seznam.cz