Pot With Living Coral Flowers Ampella Pelargonium

Pelargonie potřebují dostatek slunce, tepla a živin

Pelargonie, také známé jako muškáty, jsou krásné květiny, které mohou ozvláštnit jakoukoli zahradu nebo okenní parapety. Aby však pelargonie krásně kvetly a přežily několik sezón, je důležité věnovat jim správnou péči. V tomto článku se dozvíte, proč je důležité věnovat se správné péči o pelargonie.

Zdravé kvetou vždy lépe

Chcete-li mít pelargonie s krásnými květy, je důležité věnovat pozornost jejich zdraví. Zdravé rostliny mají větší šanci kvést lépe a déle. Proto je důležité včas odstraňovat nemocné části rostlin a zajistit jim dostatečné množství živin a vody. Pelargonie jsou náchylné k mnoha nemocem, jako je například rez, padlí a podobné. Pravidelná péče a kontrola rostlin můžou pomoci předcházet těmto chorobám. Při prvních příznacích nemoci je důležité rychle reagovat a postižené části rostlin odstranit.

Mohlo by vás zajímat:  Jak na pevné pánevní dno: osvědčené cviky i správné dýchání

Ořezávání je důležitou součástí péče o pelargonie. Pravidelný řez podporuje růst rostlin a zvyšuje jejich kvetení. Odstraňování starých květů a odumřelých částí rostlin zároveň zabraňuje vzniku chorob. Pelargonie se nejlépe cítí v teplém a slunečném prostředí. Je důležité zajistit jim optimální teplotu.

Zdroj obrázku: Freepik

Dostatek vody

Pelargonie potřebují dostatek vody a živin pro růst a kvetení. Je důležité zajistit jim pravidelné zavlažování a hnojení, aby měly dostatečné množství potřebných látek. Pokud jsou pelargonie vysazovány v květináčích nebo nádobách, je důležité vybrat správnou půdu, která poskytuje dostatečné množství živin a zároveň dobře odvádí vodu.

Mohlo by vás zajímat:  Brambory je možné pěstovat i na balkoně. Pytlová metoda je snadná

K hnojení pelargonií se nejčastěji používá hnojivo s vysokým obsahem draslíku, který podporuje kvetení a posiluje stonky rostliny. Vhodná jsou také hnojiva s obsahem dusíku, který podporuje růst listů a zeleně. Hnojiva pro pelargonie by měla být aplikována pravidelně a ve správném množství, aby nedošlo k přehnojení půdy a poškození rostlin. Doporučuje se používat tekutá hnojiva, která se přidávají do zálivky, nebo granulovaná hnojiva, která se mohou přidat při přesazování.

Zdroj: https://www.masterclass.com/articles/pelargonium-care-guide
Přidat na Seznam.cz