Bydlenisnu.cz Finep Cz Nahledovy

Jak vybrat bydlení, aby se sen nezměnil v noční můru?

Podepsat smlouvu na koupi bytu, to není jako zajít si do supermarketu pro rohlíky. V případě většiny lidí jde o životní rozhodnutí, a proto je nanejvýše vhodné věnovat dostatek času a pozornosti několika základním aspektům. Pokud jde o vaše první stěhování a nemáte žádné předchozí zkušenosti, držte se následujících pravidel. Prozradíme vám, na co se zaměřit při výběru místa.

Proč je kvalita lokality rozhodující?

Představte si, že se vám podaří najít byt, který vám na první pohled vyhovuje ve všech směrech. Koupi zafinancujete pomocí úvěru, nastěhujete se a zanedlouho zjistíte, že lokalita je jedním slovem příšerná. Pravděpodobnost, že byt prodáte za stejnou cenu, je poměrně malá. Ztratíte spoustu peněz, času a nervů. A to jen proto, že jste si nepohlídali několik základních kritérií.

Mohlo by vás zajímat:  Nájem bytu na dobu určitou má výhody, ale také negativa

Vyhovující nemusí být ani „žádaná“ adresa

Přízvisko „žádaná“ používají realitní kanceláře velmi rády. V praxi však nemusí být bez chybičky ani tzv. žádaná lokalita. V prvé řadě proto, že makléři nabídky rádi prezentují v lepším světle. Dalším důvodem je fakt, že není dost dobře možné objektivně posoudit, co je atraktivní. Zatímco pro mladý, sportovně založený pár je blízkost tenisových kurtů vítaným benefitem, rodina s miminkem z hluku nadšená nebude.

S ohledem na výše uvedené je zřejmé, že výběru konkrétního bydlení předchází ujasnění priorit a zamyšlení se nad budoucností. Přihlédněte k tomu, kam směrujete a jakým způsobem byste za pár let rádi žili. Platí to pro prodej bytů v Praze i ve vesnici na kraji republiky.

Mohlo by vás zajímat:  Prodáváte rodinný dům? K úspěšnému prodeji vedou tyto známé cesty

Nepodceňujte význam občanské vybavenosti

V posledních letech přibývá zájemců o bydlení v klidnějších lokalitách v bezprostřední blízkosti parků a zelených ploch. Pokud jste takové místo našli a vyhovuje vám i z jiných hledisek, nezapomeňte se předem informovat o občanské vybavenosti. Žít v místě, kde nejsou dostupné obchody, ordinace lékařů, mateřská škola apod.. není dvakrát praktické.

Závěr? Dejte si na čas a zamyslete se nad tím, jestli jste něco nepodcenili. Anebo se rovnou zaměřte na nabídku bytů v rámci moderních developerských projektů. Investoři si záměrně vybírají prémiové lokality a nepodceňují žádný z aspektů kvalitního bydlení. Například jako tyto byty v Praze 10 a další novostavby v Praze, za kterými stojí renomovaný developer FINEP.

Přidat na Seznam.cz