2149936225

Speciální zvlhčovač není nutný. Kvalitní vzduch v bytě udrží i jednoduché triky

V zimě se vzduch v našich domovech velmi vysušuje, a to kvůli vytápění. Proto se v tomto sychravém období musíte postarat o to, že vzduch dosáhne vždy optimální vlhkosti. Dobrou zprávou je, že si kvůli tomu nemusíte pořizovat žádné přístroje, jako je zvlhčovač. Sice jsou populární, ale také vás budou stát nějaké peníze. Přitom můžete využít mnohem jednodušší a přirozenější metody.

Sušení prádla

Tohle je asi nejjednodušší a možná to již děláte. Sušení prádla na sušáku v interiéru je skvělým způsobem, jak zvýšit vlhkost ve vzduchu. Z mokrého prádla se bude přirozeně odpařovat, což vám během zimy hodně pomůže. Musíte ale stále kontrolovat, že vlhkosti není příliš mnoho.

Mohlo by vás zajímat:  Před odjezdem na dovolenou je třeba dobře zabezpečit byt

Pokojové rostliny

Další možnost představují živé rostliny. Nejen, že vypadají krásně a čistí vzduch, ale také zvlhčují vzduch. Tohle všechno vám pomůže k tomu, aby se vám dobře dýchalo a udrželi jste si pevné zdraví i během těchto chladných měsíců. Živé rostliny do bytu jsou proto vždy dobrou volbou.

2151022053
Zdroj obrázku: Freepik

Vaření

Dokonce i při vaření bez poklice zajistíte svému domovu (hlavně kuchyni) dostatek vlhkosti. Pára z hrnce se dostane do celé místnosti a během chvilky se vám bude mnohem lépe dýchat. Další výhodou je, že váš domov bude nádherně vonět podle toho, co zrovna vaříte.

Mohlo by vás zajímat:  Olivy jsou oblíbenou pochoutkou i přírodním produktem, který se vypořádá s řadou problémů

Větrání v dešti

Déšť nepatří mezi oblíbené počasí, ale v tomto případě vám pomůže. Až bude pršet, klidně na chvíli otevřete okna. Vlhkost se natáhne do vašeho domova a nějakou dobu se tam udrží. Takže můžete zvýšit vlhkost ovzduší i s pomocí obyčejného počasí.

Misky s vodou

Nakonec můžete po celém domově rozmístit obyčejné misky s čistou vodou. Voda se bude postupně odpařovat v teple a zvýší tím vlhkost vzduchu. Toto je velmi levná a snadná metoda, kterou dokáže použít každý. Nemusíte nic kupovat ani se příliš snažit. Zkuste jednu z těchto metod a užijete si doma podzim a zimu mnohem více.

Zdroj: https://www.angi.com/articles/7-tips-naturally-humidify-indoor-air.htm
Přidat na Seznam.cz