14023

Rzeszów: Co navštívit ve městě i celém Polsku během zápasu Asseco Resovia Rzeszów

Rzeszów, hlavní město Podkarpatského vojvodství na jihovýchodě Polska, je místem, kde se snoubí historické dědictví s moderním životem.

Tento klenot regionu nabízí zajímavé památky, moderní infrastrukturu a také sportovní atmosféru, kterou vytváří místní volejbalový klub Asseco Resovia Rzeszów, jeden z nejúspěšnějších týmů v Polsku. Pokud plánujete návštěvu Rzeszowa, máte možnost spojit prohlídku tohoto krásného města s jedinečným sportovním zážitkem.

Asseco Resovia Rzeszów – volejbalová chlouba města

Volejbalový klub Asseco Resovia Rzeszów je ikonou polského volejbalu. Založen byl už v roce 1937 a od té doby si získal pevné místo mezi elitními sportovními týmy nejen v Polsku, ale i v Evropě. Klub se může pochlubit řadou úspěchů, včetně vítězství v polské PlusLize a několika účastmi v evropských soutěžích. K největším úspěchům posledních let patří triumf v Poháru CEV v roce 2024.

Zisk tohoto prestižního titulu v Poháru CEV, což je druhá nejvýznamnější evropská soutěž ve volejbale, opět potvrdil, že Asseco Resovia patří mezi nejlepší týmy na evropské scéně. Klub se nyní chystá obhajovat svůj titul a v letošní sezóně se utká s jedním z českých týmů – Blue Volley Ostrava nebo VK Lvi Praha. Zápasy proti těmto soupeřům slibují velkou sportovní bitvu a obrovský zájem fanoušků na obou stranách.

Mohlo by vás zajímat:  Zásuvku pod troubou využívá většina lidí špatně. Na její pravý účel někteří nikdy nepřijdou

Navíc klub obohacuje mezinárodní volejbalovou scénu, zejména díky přítomnosti českého reprezentanta Lukáše Vašiny. Vašina je jedním z klíčových hráčů Resovie a jeho přítomnost na palubovce přitahuje pozornost fanoušků nejen z Polska, ale i z České republiky. Jeho vynikající herní styl a zkušenosti dodávají týmu potřebnou sílu a stabilitu, a fanoušci jsou nadšení, že ho mohou sledovat v dresu Asseco Resovia.

Atmosféra během zápasů Asseco Resovia v hale Podpromie je skutečně elektrizující. Fanoušci jsou známí svou oddaností a vášní, kterou přenášejí na hráče, a návštěva takového zápasu je pro každého sportovního nadšence nezapomenutelným zážitkem.

Co navštívit v Rzeszowě?

Rzeszów je město s bohatou historií a kulturou, které má co nabídnout i mimo volejbalovou palubovku. Pokud hledáte zajímavé památky a atraktivní místa, máte z čeho vybírat.

1. Historické centrum a náměstí (Rynek)

Historické jádro města nabízí malebné náměstí s krásnými domy a budovami, z nichž nejvýznamnější je radnice z 16. století. Náměstí je plné restaurací a kaváren, kde si můžete užít příjemnou atmosféru a ochutnat místní gastronomii.

Mohlo by vás zajímat:  Sůl má každý v kuchyni, málokdo ale zná její skvělé využití mimo sféru vaření

2. Podzemní turistická trasa

Pod starým městem se ukrývá tajemná podzemní trasa, kterou tvoří desítky sklepů a chodeb. Tato podzemní síť sloužila kdysi jako úkryt pro obyvatele a skladovací prostory. Dnes je z ní fascinující turistická atrakce, která nabízí jedinečný pohled do historie města.

3. Zámek Lubomirskich

Impozantní zámek postavený v barokním stylu je jednou z dominant Rzeszowa. Zámek se nachází v krásném parku, který je ideální na procházky. Dnes se zde pořádají různé kulturní akce a výstavy.

4. Velká synagoga

Pro milovníky historie židovské kultury je Velká synagoga v Rzeszowě neodmyslitelnou zastávkou. Tato synagoga pochází z konce 16. století a je dnes využívána jako galerie moderního umění.

5. Most na řece Wisłok

Moderní architektura města je zastoupena velkým ocelovým mostem přes řeku Wisłok, který se stal novodobým symbolem Rzeszowa. Je ideálním místem pro procházky a fotografování.

Když už budete v Polsku…

Polsko je zemí bohatou na historii, kulturu i přírodní krásy. Míst, která lze navštívit, je celá řada. Ideálním výchozím bodem pro informace je web https://www.polsko.travel/cz. Pár tipů vám ale dáme i my. Jedním z nejznámějších a nejnavštěvovanějších míst v zemi je Krakov, bývalé královské město. Krakovské Staré Město je zapsáno na seznamu UNESCO a jeho dominantu tvoří Wawelský hrad, kde sídlili polští králové. Nedaleko se nachází Hlavní náměstí (Rynek Główny), jedno z největších středověkých náměstí v Evropě, s ikonickými Sukiennicemi a Mariánským kostelem. Krakov je také výchozím bodem pro návštěvu Osvětimi, jednoho z nejvýznamnějších památníků druhé světové války.

Mohlo by vás zajímat:  Nebojte se upéct vlastní narozeninový dort. S našimi triky vykouzlíte dokonalý chuťový zážitek

Dalším neobyčejným místem je sever Polska, kde se nachází Gdaňsk a jeho okolí. Gdaňsk je krásné přístavní město s bohatou historií a malebným starým městem, které odráží vlivy gotiky a renesance. V blízkosti Gdaňsku se nachází poloostrov Hel a pobřeží Baltského moře, kde můžete najít nádherné písečné pláže a rybářské vesničky. Pokud máte rádi přírodu, určitě byste neměli vynechat návštěvu Mazurských jezer na severovýchodě Polska – tato oblast je rájem pro milovníky vodních sportů, kempování a pěší turistiky.

Přidat na Seznam.cz