313316

Během léta je důležité telefon chránit před zbytečným poškozením

Letní teploty nejsou pro naše chytrá zařízení nic dobrého. Ve vysokých teplotách se mohou přehřívat, poškodí se baterie a krátíte se jejich životnost. Naštěstí existují postupy, kterých byste se během léta měli držet. Tím zajistíte, že telefon zůstane v dobrém stavu a bude vám i po letních měsících fungovat stejně dobře jako nyní. Není na tom přitom nic složitého.

Ochrana před poškozením

Kvalitní pouzdro a ochranné sklo zajistí, že se displej nepoškodí ani na pláži nebo když vám spadne na zem. S mobilem musíte pochopitelně také opatrně zacházet. Neberte ho mokrýma rukama, protože vám může snadno vyklouznout a rozbít se o kámen, když budete venku na pláži nebo v přírodě.

Mohlo by vás zajímat:  Zazimování bazénu krok za krokem

Ochrana proti vodě

V létě hodně chodíme k vodě, kde musíte svou přístroj chránit před vodou a pískem. Vodotěsné pouzdro ho ochrání před obojím. Snažte se samozřejmě zajistit, aby se k mobilu prach, písek ani voda nedostali. Je to velmi důležité, protože prevence je možná to nejdůležitější.

143984
Zdroj obrázku: Freepik

Nenechávejte mobil na slunci

Baterie smartphonu se velmi snadno přehřeje. Nenechávejte ho na přímém slunci, ve vyhřátém autě nebo na palubní desce vozu. Můžete ho tím naprosto zničit, protože se přehřeje baterie i další vnitřní součástí mobilu. Při nabíjení zařízení nepoužívejte, protože tím se bude zahřívat ještě více.

Mohlo by vás zajímat:  Hnojivo z droždí vyživí rajčata a okurky a podpoří jejich růst

Používání aplikací

V horkých dnech se snažte používat jen aplikace a programy, které nutně používat musíte. Všechno ostatní vypněte, protože tyto náročné aplikace zahřívají baterii. Může to vést k přehřívání přístroje. Jestli máte na pozadí puštěné mapy, Bluetooth nebo Wi-Fi a nepoužíváte je, všechno vypněte.

Pravidelná údržba

Vezměte měkký a lehce navlhčený hadřík. Otřete s ním displej i kryt telefonu. Použít můžete také speciální antibakteriální ubrousky. Pravidelně také kontrolujte, že se v žádném konektoru nenachází žádný nepořádek, zrnka písku nebo jiné nečistoty.

Zdroj: https://www.themobileshop.ca/en/blog/how-to-protect-your-phone-from-the-elements-this-summer/
Přidat na Seznam.cz