3535

Kuchyňský ostrůvek je praktický a oblíbený, je však třeba počítat i s negativy

Ostrůvek je velmi populární v moderních kuchyních, protože přináší mnoho výhod. Někteří lidé ale upozorňují také na jeho negativa. Vždy se před pořízením kuchyňského ostrůvku musíte rozmyslet, co od něj čekáte a kolik místa na něj máte k dispozici. Nejde zrovna o malou konstrukci, a proto musíte její pořízení dobře zvážit. Mrkněte na klady a zápory kuchyňského ostrůvku.

Klady

Evidentním pozitivem je dostatek pracovního prostoru, který získáte ve své kuchyni. Další prostor jistě využijete nejen při vaření a pečení, ale také při úklidu nebo ukládání nákupu. Získáte také větší úložný prostor, který v kuchyni potřebuje každý. Nezáleží na tom, jestli tam uložíte hrnce, pánve nebo jiné nádobí. Budete mít prostor, který jistě využijete.

Mohlo by vás zajímat:  Udržte komáry daleko od svého domova. Ty nejlepší prostředky stojí jen pár korun

Ostrůvek můžete využít také jako jídelní stůl, pokud je dostatečně velký. K dispozici tak budete mít další místa na sezení i jídlo. Kuchyňský ostrůvek vždy vypadá v prostoru stylově a moderně. Přidá vám do místnosti trochu designu, který můžete využít velmi praktickým způsobem. Všechny tyto výhody si užijete jen s doplněním jediného kusu nábytku do své kuchyně.

203698
Zdroj obrázku: Freepik

Zápory

Na druhou stranu musíte počítat také s negativy, které může kuchyňský ostrůvek přinášet. Hlavní nevýhodou je, že na něj potřebujete dost volného prostoru. Navíc jsou poměrně drahé. Hodně záleží na tom, co do ostrůvku chcete zabudovat, ale v každém případě nebude zadarmo. Bohužel někdy může ostrůvek také zamezit přístupu do dalších částí kuchyně, takže bude nakonec velmi nepraktický.

Mohlo by vás zajímat:  Droždí obohatí půdu o přátelské mikroorganismy, pivoňky poté bohatě pokvetou

Počítejte také s tím, že ostrůvek musíte pravidelně udržovat čistý. Bude to další plocha, kterou musíte pravidelně čistit. V některých kuchyních může dojít také k úbytku prostoru, do kterého byste jinak postavili jídelní stůl. Ztratíte tak místo, ale u některých ostrůvků můžete v klidu sedět, takže nakonec o nic nepřijdete.

Zdroj: https://www.zadinteriors.com/blog/island-modular-kitchens-advantages-disadvantages/
Přidat na Seznam.cz