Selective Focus Closeup Shot Gray Furry Tabby Cat Sitting Wooden Chair

Pět důvodů, proč kočka patří do každého domova

Existují lidé, kteří jsou jim naprosto oddaní. Kočky jsou úžasní tvorové, kteří dokážou zvednout náladu. Navíc vždy vypadají skvěle a jedná se o čistotná zvířata. Jistě, vyžadují trochu péče, ale většinou jsou samostatné a mohou váš dům vyplnit smíchem. Pokud si nejste jistí, jestli chcete doma raději psa, nebo kočku, tak si přečtěte tento článek. Upozorňujeme vás ale, že hovoří právě ve prospěch kočky.

Nezávislost

Pokud si chcete pořídit domácího mazlíčka, ale většinu svého dne trávíte mimo domov, pak je pro vás vhodnější kočka. Pes je totiž společenské zvíře, které bez svého páníčka trpí. Kočky jsou nezávislé. Postačí jim plná miska a občas trochu pomazlení. I kočka vyžaduje pozornost páníčka, avšak v mnohem menší míře než pes. Navíc jim můžete do bytu dát i toaletu, není proto pro ně problém, když přijdete domů až večer. Vhodná podestýlka zajistí místnost bez zápachu a snadné čištění.

Mohlo by vás zajímat:  LED žárovky jsou ideální řešení pro každé svícení. Potěší svými vlastnostmi a šetří nejen peníze

Nevnucují se

Když si domů přivedete návštěvu, může o ni váš pes jevit příliš velký zájem. Buď se chová příliš nepřátelsky, nebo naopak vyžaduje hlazení. Na druhou stranu kočka je neutrální. Příchod nových lidí ji vůbec nevzrušuje, pokud nezasahují do jejího prostoru.

Ginger Cat Sitting Near Green Potted House Plants Pots Home Growing Indoor Plants Beautiful Animal Love Petsxa
Zdroj obrázku: Freepik

Rodinný společník

Ačkoli se má za to, že pes je největší přítel člověka, i kočka má v tomto ohledu co říci. Je totiž velmi společenská a ráda se mazlí nejen s dospělými, ale také s dětmi. Kočky, které vydrží muchlání i těch nejmenších, mohou vaše děti naučit zodpovědnosti, trpělivosti i empatii.

Mohlo by vás zajímat:  Nové oblečení je skrytá hrozba. Před prvním nošením nepatří do skříně, ale do pračky

Společník do nepohody

Kočka vám může pomoci v situacích, kdy se necítíte dobře. Po rozchodu, po hádce nebo v době smutku vám prostě skočí na klín. Jak ji hladíte, slyšíte její předení, které vás uklidňuje. A i z tohoto důvodu vám může kočka mnohdy pomoci více než člověk nebo pes.

Láska

Život je zkrátka krásnější, když máme někoho, koho můžeme milovat a kdo si naši lásku zaslouží.

Zdroj: https://www.mentalfloss.com/article/51154/10-scientific-benefits-being-cat-owner
Přidat na Seznam.cz