Sick Ill Sneezing Business Woman With Cold Flu Allergy While Working Office Workaholic Manager Trying Work Desk With Covid Disease Virus Bad Work Life Balance Workplace

„Skvělá lokalita,“ hlásal inzerát na prodej bytu. Naštěstí jsme šli na prohlídku ve všední den a odhalili zápach

Když jsme s manželkou začali plánovat nové bydlení, měli jsme jasno, že chceme byt. S domem jsou celkově větší starosti a také jsme doufali, že byt bude levnější. Po několika večerech strávených procházením inzerátů jsme narazili na jeden, který nás zaujal. Byt vypadával skvěle na fotkách, byl za rozumnou cenu a nacházel se v lokalitě, o které jsme si mysleli, že je ideální. Lokalita byla v inzerátu skutečně hodně vychvalována.

Když jsme kontaktovali realitního makléře, bylo to na dobré cestě. Byt byl volný a makléř ochotně nabízel prohlídku. Ale jedna věc nás zarazila. Makléř se nás neustále snažil přesvědčit, abychom byt šli prohlédnout o víkendu. Stále zdůrazňoval, že víkendy jsou lepší, že je klid, méně provozu a podobně. Nakonec jsme ale trvali na tom, abychom šli na prohlídku ve všední den, o víkendu jsme nemohli. Měli jsme v tu dobu v práci přes týden volněji, takže proč ne?

Mohlo by vás zajímat:  5 kroků k renovaci starého nábytku

Když jsme přišli na prohlídku, byt vypadal skvěle, stejně jako na fotkách. Ale něco nás zaskočilo. Ze vzdálenější průmyslové zóny se linul nepříjemný zápach. Bylo to něco, co by nás ve skutečnosti opravdu odradilo od koupě bytu. Když jsem byla malá, žila jsem na vesnici, kde byl zápach běžný, ale tohle bylo podstatně horší. Taková podivná, štiplavá, až chemická vůně.

Rychle nám to došlo. Teď chápu, proč makléř chtěl, abychom přišli o víkendu. O víkendu se v průmyslovém areálu nepracuje, takže by bylo vše v pořádku, žádný zápach. A my bychom o tom neměli ani tušení. Až do chvíle, kdy by byt skutečně náš a první pondělí bychom se probudili do nepříjemného smradu. Ano, přesně tohle slovo je to správné.

Mohlo by vás zajímat:  Strach z přírodních živlů či zlodějů? Chraňte dobře svůj majetek!

Byli jsme naštvaní na makléře za to, jak nás chtěl obelstít, ale zároveň jsme byli rádi, že jsme nepodlehli jeho nátlaku a přišli na prohlídku ve všední den. Lokalita, to není jen dopravní obslužnost, občanská vybavenost, nebo bezpečí. Jsou to i věci, které by nás původně vůbec nenapadli. Nyní už víme, že i blízkost různých areálů může být problém, zvlášť pokud mají komíny.

Zdroj: Autorský text, emailový příspěvek
Přidat na Seznam.cz