Closeup Vacuum Cleaner Living Room

5 dní úklidu, aneb udržte si čistou domácnost každý den

Každá žena chce mít doma neustále uklizeno. Nikdo se nechce obávat, že k němu přijde návštěva a doma nebude uklizeno. Většina hospodyněk je zvyklá dělat jednou za týden velký úklid. To je velká chyba, protože tím zbytečně strávíte celý víkend místo toho, abyste odpočívaly. Udělejte to jinak. Malý úklid každý den zajistí, že budete mít neustále uklizeno a každý den to zabere jen pár minut. Soustřeďte se na několik větších oblastí úklidu:

  • podlahy,
  • koupelna,
  • prádlo,
  • prach.

Pondělí

V pondělí se můžete soustředit částečně na podlahy. Použijte výkonné vysavače a zbavte své podlahy prachu a drobků. Zároveň si dávejte pozor na to, aby každý den bylo umyté nádobí a uklizení kuchyně. To byste měly udělat každý den, protože díky tomu to zabere jen pár minut.

Mohlo by vás zajímat:  Ušetřete během zimy za energie. Pomůže izolace, regulace teploty i efektivní svícení

Úterý

V úterý můžete pokračovat s podlahami. Vezměte kbelík a hadr a vytřete celý svůj domov. Podlahy vám jistě vydrží krásně čisté alespoň několik dnů a váš domov bude krásně vonět, když zvolíte správný prostředek na podlahy. Anebo můžete přidat do vody pár kapek esenciálního oleje.

Středa

Ve středu bude čas na dokonale čistou koupelnu. Prostřední část týdne bude ideální pro vypořádání s nejméně oblíbenou částí úklidu. Budete mít stále dost energie a při pravidelném úklidu vám dokonce i koupelna s toaletou nezabere příliš mnoho času.

Mohlo by vás zajímat:  Díky sušičce ušetříme ještě víc. Nasbíranou vodu lze použít pokaždé jinak

Čtvrtek

Tento den bude ideální pro praní a sušení prádla. Zde záleží na tom, jestli máte doma sušičku. Pokud ano, zvládnete všechno během jediného dne. Nemáte-li sušičku, budete muset praní pravděpodobně rozložit na více dnů během týdne podle toho, kolik máte místa na sušení. A ve čtvrtek se potom můžete soustředit na žehlení.

Pátek

Poslední den pracovního týdnu věnujte úklidu povrchů v celém domově. Postačí vám navlhčený hadřík a během chvilky se zbavíte prachu ve všech místnostech. O víkendu se potom můžete postarat jen o pár drobností, které budou zapotřebí. A budete mít každý den dokonale čistou domácnost bez ohledu na to, jestli máte malé děti nebo domácí mazlíčky.

Přidat na Seznam.cz