White Flat Plates Large Small Are Loaded Into Dishwasher

Čištění myčky přírodní cestou: hodí se ocet nebo citron

Myčka nádobí je pohodlný a úsporný spotřebič, který pomáhá udržovat kuchyni čistou a nádobí lesklé. Jako každý jiný spotřebič i myčky vyžadují pravidelnou údržbu a čištění, aby byl zajištěn jejich optimální výkon. Přestože je k dispozici mnoho komerčních čisticích prostředků, používání přírodních alternativ je nejen lepší pro životní prostředí, ale také je bezpečnější pro zdraví. V tomto článku prozkoumáme přírodní produkty, které můžeme použít k účinnému čištění myčky, a poskytneme tipy, jak zabránit jejímu nadměrnému znečištění.

Ocet či citronová šťáva

Ocet i citronová šťáva jsou univerzální a přírodní čisticí prostředky, které si dokážou účinně poradit s usazováním minerálů a mastnotou v myčce. Chcete-li myčku vyčistit pomocí jedné z těchto ingrediencí, postupujte takto:

  1. Úplně vyprázdněte myčku.
  2. Umístěte šálek octa nebo citronové šťávy do nádoby vhodné do myčky na horní přihrádku.
  3. Spusťte cyklus s horkou vodou bez nádobí.
  4. Vámi vybraný čisticí prostředek pomůže odstranit veškerý vodní kámen, mýdlovou pěnu a pachy, takže myčka zůstane svěží a čistá.
Mohlo by vás zajímat:  Dokonale čistá kuchyně je základem každého domova
Zdroj obrázku: Freepik

Tipy, jak předcházet zašpinění myčky

  • Odstranění zbytků jídla: Před vložením nádobí do myčky seškrábněte přebytečné zbytky jídla do koše nebo na kompost. Tento postup pomáhá předcházet tomu, aby částice jídla ucpaly filtry a ostřikovací ramena myčky.
  • Pravidelný úklid: Myčku pravidelně čistěte, abyste zabránili nadměrnému usazování nečistot a špíny. Zaměřte se na čištění alespoň jednou měsíčně pomocí přírodních produktů uvedených výše.
  • Zapojte do hry leštidlo: Zvažte použití přírodního leštidla, jako je například ocet, abyste zabránili usazování minerálů a vodních skvrn na nádobí. Ocet navíc pomáhá také předcházet usazování mýdlové pěny v myčce nádobí.
  • Pravidelné čištění filtru: Pravidelně kontrolujte a čistěte filtr myčky, abyste odstranili veškeré zachycené částice jídla nebo jiné nečistoty. Ucpaný filtr totiž může snížit účinnost myčky a zanechat zbytky na nádobí.
  • Správné plnění: Ujistěte se, že jste myčku naplnili správně, aby se voda a mycí prostředek dostaly ke všemu nádobí. Přetížení může vést k neúčinnému čištění a může mít za následek hromadění zbytků.
Zdroj: https://www.goodhousekeeping.com/home/cleaning/g2877/dishwasher-tricks/
Přidat na Seznam.cz