Leather Couch 2629227 640

Jak pečovat o koženou sedací soupravu?

 

Péče o koženou sedací soupravu není nijak náročná. Přesto kožené sedačky vyžadují pravidelnou péči. Podívejme se, jak vypadá správná péče o koženou sedačku a na pár rad a typů.

V obývacím pokoji je kožená sedací souprava dominantním prvkem. Aby nám dlouho sloužila a vypadala jako nová, je třeba se o ni pečlivě starat. Pravá kůže patří mezi dražší materiály, za to nás odvděčí svým luxusním vhledem. Za svou investici získáte nádherný nábytek a výjimečnou kvalitu. Vaše kožená sedací souprava na míru si zaslouží náležitou péči. Pokud budete o sedačku z kůže správně pečovat, vydrží vám pěknou řádku let.

Mohlo by vás zajímat:  Dřevěný nábytek je nadčasový, aby vydržel krásný, zbavte ho chytře všech skvrn

Jak správně pečovat o koženou sedací soupravu

Kožená sedací souprava by neměla být dlouhodobě v blízkosti zdroje tepla. Nestavte ji proto do bezprostřední blízkosti krbu a umístěte ji minimálně 40 cm od radiátorů a silných zdrojů světla. Koženou sedačku můžete vyluxovat a očistit navlhčeným hadříkem. Pravidelně ji ošetřujte přípravky určenými na změkčení, zvlhčení a promaštění kůže. Ochrání ji před ušpiněním a vlivy počasí. Nepoužívejte chemicky agresivní přípravky, hrubé kartáče a nesušte ji fénem, ať kůži nepoškodíte. Pokud budete o koženou sedačku náležitě pečovat, udrží si hebký povrch, barvu a lesk. Existuje mnoho odlišných speciálních přípravků, určených pro čištění, impregnaci a ošetřování různých úprav kůže. Jiný použijete na semiš a jiný na hladkou kůži. Na hladké kůže se používá i včelí vosk.

Mohlo by vás zajímat:  Chlupy mazlíčků z koberce odstraní každodenní čištění, jde to ale i rychle

Co se skvrnami od nápojů a jídla

Speciální přípravky odstraňují i skvrny z kůže. Vždy zvolte přípravek vhodný na povrch vaší sedačky. Tekutinu vysajte houbou. Mastné skvrny, jako krém, rtěnka nebo jídlo opatrně odstraňte papírovým ručníkem bez drhnutí. Naneste čistící přípravek na čištění kůže na houbu, vytvořte pěnu, naneste na skvrnu a nechte působit. Pak odstraňte skvrnu krouživými pohyby a nevyvíjejte tlak. Osušte kůži papírovým ručníkem a nechte povrch hodinu uschnout. Naneste pečující přípravek na hadřík a aplikujte rovnoměrně na celý povrch soupravy. Asi 4x do roka je třeba kožené sedací soupravy naimpregnovat pomocí speciálních přípravků. Díky tomu je zaručen dlouhotrvající pěkný vzhled kůže. Po nanesení přípravků vyčkejte asi 3 hodiny, než se přípravek dokonale vstřebá.

Mohlo by vás zajímat:  Teflon už několik desetiletí usnadňuje vaření. O jeho škodlivosti se stále spekuluje

 

 

Přidat na Seznam.cz