Vysoký cholesterol je nepřítel číslo jedna. Přírodní tinktury ho udrží na uzdě

Infarkt, mrtvice, ateroskleróza, ischemická srdeční choroba a mnoho dalších jsou obrovským strašákem pro většinu z nás. A všechny tyto choroby mají společný rizikový faktor, kterým je vysoký LDL cholesterol. Nadbytek organické chemikálie může vést k mnoha dalším komplikacím, včetně erektilní dysfunkce nebo problémům s plodností. Špatný cholesterol lze naštěstí snížit i bez léků. Využít k tomu můžete určité potraviny nebo léčivé tinktury z ovoce a bylinek.

Tinktura z mahónie

Mahónie je keř, který dorůstá výšky kolem metru. Má krásné žluté květy a tmavě zelené listy. Jeho plody jsou bezpečné a můžete je používat v kuchyni. Obsahují mnoho léčivých sloučenin, vitamín C, kyselinu chlorogenovou nebo berberin. Berberin snižuje hladinu glukózy v krvi a reguluje krevní tlak. Na tinkturu stačí plody zamrazit, osladit medem a zalít alkoholem. Směs dejte na tmavé místo, po měsíci oslaďte a nechte dalších pár týdnů na tmavém místě. Poté ji můžete konzumovat.

Tinktura z rozrazilu rezekvítku

Rozrazil je krásná rostlinka, jejíž květy se často používají v bylinkářství. Usnadňuje trávení a čistí krev od cholesterolu. Tinkturu si přitom můžete vyrobit doma. Potřebujete pár lžic mleté bylinky a 500 ml vodky (40% alkoholu). Po 10 dnech na tmavém a teplém místě bude tinktura hotová, jen ji musíte přecedit.

Zdroj obrázku: Freepik

Grapefruitová tinktura

S vysokým cholesterol vám pomůže také grapefruit. Ovoce obsahuje mnoho vitamínů, minerálů a aminokyselin, které jsou pro zdraví prospěšné. Ovoce můžete konzumovat čerstvé, udělat si z něj šťávu nebo tinkturu. Na litr šťávy přidejte litr lihoviny. Nechte týden stát a poté bude tinktura hotová. Jen ji nezapomeňte vždy před konzumací naředit vodou.

Česneková tinktura

Česnek je známý pro své zdravotní vlastnosti. Využít ho můžete i v případě vysokého cholesterolu. Česneková tinktura čistí žíly a snižuje riziko srdečních onemocnění. Na výrobu stačí 10 gramů oloupaného a prolisovaného česneku. Zalijte ho lihovinou a skladujte na tmavém místě po 10 dnů. Poté tekutinu přeceďte a odložte na další 4 dny. Poté ji můžete začít používat.

Zdroj: https://www.baynaturopath.co.nz/herbs-cholesterol-health-xidc111031.html
Přidat na Seznam.cz