Vylouhovaný čajový sáček není žádný odpad. Doma vyřeší hned několik nepříjemných problémů

Po uvaření čajového sáčku většina lidí nepřemýšlí nad tím, že by ho mohli ještě využít, a vyhazují ho do koše. Existuje přitom mnoho různých důvodů, proč byste si čajové sáčky měli schovávat. Budou se hodit nejen jako domácí hnojivo, ale také s jejich pomocí můžete umýt nádobí. Jak můžete použitý čajový sáček využít?

Čajový sáček se bude hodit

Čajový sáček, ze kterého jste si udělali čaj, je zbytečné vyhazovat, protože se bude hodit. Vhodný je například na odolnou mastnotu a nečistoty v nádobí, protože s některými skvrnami si neporadí ani chemické prostředky z obchodu. Na řadu tak přicházejí suroviny, které najdete doma. Mezi takové patří použitý čajový pytlík, který byste jinak bez rozmyslu vyhodili do koše.

Stačí vhodit pár čajových pytlíků do dřezu s nádobím, který pak zalijte horkou vodou. Musíte nechat několik hodin působit, aby špína povolila, stejně jako tuk a zbytky jídel, které se na hrncích drží. Poté nádobí umyjte jako obvykle, půjde to mnohem snadněji. Jestliže se chcete zbavit nepříjemného zápachu v domácnosti, vyplatí se mít čajový sáček také po ruce. Můžete ale zkusit také jiné prostředky.

Zdroj obrázku: Freepik

Čajový pytlík na podrážděnou pokožku

Čajový sáček stačí dát na místa, kde je možné, že se bude nepříjemný zápach vyskytovat. Pohltí například zápach po kočkách, ale také v lednici nebo v botníku, kam celoročně schováváme denně nošené boty. Čajový pytlík obsahuje látky, které pach pohltí a zároveň místu dodají příjemnou vůni, i když už je použitý.

Další využitím pytlíku od čaje může být uklidnění podrážděné pokožky. Hodit se ale bude také v případě, že máte drobné ranky, které potřebujete zahojit. Tanin, který najdeme v čaji, má totiž skvělé vlastnosti, snižuje zánět, a tím pádem urychluje hojení. Dávejte si ale pozor, protože na drobné rány a záněty je nutné používat pouze studený čajový sáček.

Zdroj: https://home.howstuffworks.com/green-living/used-tea-bag-uses.htm
Přidat na Seznam.cz