V mrazivých dnech příjemně zahřeje, její vůně vrátí do dětství. Objevte všechny benefity skořicové tinktury
Skořice má mnoho zdravotních vlastností a taoisté věřili, že je to jídlo bohů. Doporučuje se diabetikům, lidem trpícím hypertenzí nebo vysokým cholesterolem. Abyste se chránili před infekcemi, zmírnili migrénové bolesti nebo zlepšili náladu, stojí za to si připravit skořicovou tinkturu.
Skořicová tinktura
Na přípravu skořicové tinktury budete potřebovat 2 kusy skořicové kůry, plochou čajovou lžičku mleté skořice, půl litru vodky, která má minimálně 40 procent, 250 ml 95% lihu a 50 ml vody. Pro začátek musíte smíchat vodu a cukr a celé uvařit.
Do sterilizované nádoby vložte skořicovou kůru, mletou skořici, připravený cukrový sirup a alkohol. Celek by měl být velmi důkladně promíchán a odložen na měsíc na stinném místě. Nezapomeňte nádobu protřepat každý týden, abyste promíchali obsah. Po měsíci by se připravená směs měla nalít přes sítko nebo gázu, poté rozlít do lahví, uzavřít a odložit na tři týdny.
Využití tinktury
Kromě perorální konzumace se skořicová tinktura může použít ve formě výplachu, protože má antiseptický a antibakteriální účinek, proto dobře působí při léčbě aftózního stavu v ústech. Kromě toho je skořicová tinktura ideální pro léčbu chřipky a nachlazení, horečky, kašle, aterosklerózy, hypertenze, bolesti v krku. Skořice má relaxační účinek a snižuje hladinu kortizolu, stresového hormonu.
Skořicové tinktury by v žádném případě neměly konzumovat těhotné a kojící ženy, stejně jako dospívající do 18 let. Mají protizánětlivý, antibakteriální účinek, ale také regulují krevní tlak a pomáhají kontrolovat hladinu cukru. V období podzimu a zimy by se nemělo zapomínat, že má tinktura příznivý vliv na dýchací systém, a proto je prospěšná při bronchiálních infekcích nebo pneumonii.
Zdroj: https://www.bbcgoodfood.com/howto/guide/health-benefits-cinnamon