Stop zápachu v lednici: pomůže pravidelný úklid i domácí pohlcovač pachů
Lednice je jedním z hlavních míst v kuchyni, kde skladujete potraviny. Jednou za čas se zde bohužel objeví zápach, který možná ani nemůžete identifikovat. Hlavní je, abyste našli zdroj a potom se postarali o rychlé odstranění tohoto zápachu. Díky tomu si znovu užijete velmi svěží vůni z lednice, kterou neruší zápach ničeho zkaženého.
Vyčistěte lednici
Nejdřív musíte najít zdroj zápachu. Vyndejte všechno z lednice a důkladně ji vyčistěte. Potom najděte, co máte v lednici zkaženého a vyhoďte to. To je velmi důležité, když se chcete zápachu zbavit dlouhodobě. Využít můžete i několik pohlcovačů zápachu.
Domácí pohlcovače pachu
Do lednice můžete použít hned několik pohlcovačů vlhkosti i zápachu. Jedlá soda je zaručenou pomocí proti zápachu, protože má skvělé absorpční vlastnosti. Stačí, když nasypete sodu do misky. Stejným způsobem lze použít také kávovou sedlinu. Jen ji nechte v lednici pár dnů.
Další možností je aktivní uhlí, citrusy nebo ovesné vločky. Citron nebo pomeranč rozkrojte na poloviny a položte do lednice. Citrusy pohlcují pachy a užijete si velmi svěží vůni. Ovesné vločky fungují podobně jako jedlá soda nebo sedlina. Stačí, když je nasypete do misky a postavíte do lednice.
Pravidelný úklid
Před zápachem vás zachrání také pravidelná údržba lednice. Díky tomu zajistíte, že se vám tam nic zbytečně nezkazí. A také budete pravidelně odstraňovat nečistoty, na kterých se může vytvořit postupem času plíseň. Proto je důležité uklízet lednici jednou za měsíc.
Zajistěte dobrou cirkulaci vzduchu
Neskládejte do lednice příliš mnoho potravin. Tím znemožníte cirkulaci vzduchu. V přeplněné lednici se udrží hodně zápachu, který vám nakonec naplní i celou kuchyň. Dávejte si také pozor na správné skladování, protože sýry, cibule nebo ryby musíte nechat v uzavřených nádobách. Jinak se zápach bude rychle šířit po celé lednici.
Zdroj: https://www.fsis.usda.gov/food-safety/safe-food-handling-and-preparation/emergencies/removing-odors-refrigerators-and