Řecká ryba se povede uvařit na jedničku díky osvědčeným tipům
Řecká ryba je jedním z těch jídel, která se často objevují na svátečním stole. Tajemství přípravy tohoto receptu je dobrá chuť, kterou získáme díky několika jednoduchým přísadám. Dávejte si jen pozor na tyto chyby, aby vaše ryby zůstaly měkké a chutné.
Příprava řecké ryby
Na rozdíl od názvu nejsou řecké ryby specialitou tohoto regionu. Když náhodou Řekové slyší o tomto receptu, jsou velmi překvapeni, protože ho neznají. Název jídla je pravděpodobně daný skutečností, že jídla ze zeleniny s olivovým olejem jsou populární ve středomořské kuchyni. Ryby se často podávají jako předkrm, ale také jako pečené, grilované, smažené.
Řecké ryby by se měly připravovat den před podáváním. Aby získaly lepší chuť, musí odležet jeden den v chladničce. K přípravě tohoto receptu nepoužívejte lososa, pangase nebo makrelu. Výše uvedené druhy ryb mohou být příliš mastné na to, abyste je použili v tomto jídle. Nejlepší druh je určitě treska. Kromě té budou fungovat všechny hubené a jemné druhy ryb.
Rozpadající se kousky
Během smažení se může snadno stát, že se ryby začnou rozpadat. Může to mít hned několik důvodů. Jeden z nich je určitě ten, že po zmrazení jste je nezbavili přebytečné vody. To zaručeně způsobí, že přebytečná voda začne vytékat při smažení. Špatným nápadem je i příliš časté obracení ryb. Existuje několik dalších tipů, díky kterým zůstanou ryby v celku.
Po smažení ryby vyjměte z pánve pomocí dřevěné nebo silikonové špachtle a vrchní část přidržte vidličkou shora. Vybírejte vždy jen kvalitní čerstvé ryby nebo zmrazené s malým množstvím ledu. Vybírejte ryby s kompaktním masem. Můžete také ryby smažit v těstíčku z palačinek, které lépe udrží strukturu ryb. Ryby vložte na 10 minut do slaného roztoku, následně je vyjměte, vysušte a už jen smažte.
Zdroj: https://www.heartfoundation.org.au/recipes/fish-saganaki-greek-style-fish