Nenechte se odradit její chutí. Spirulina zatočí s nachlazením, cholesterolem i nadváhou

Spirulina se jako jedna z největších superpotravin dostala do povědomí lidí již před několika lety. Obsahuje mnoho vitamínů a minerálů, které naše tělo potřebuje. Najdete v ní aminokyseliny, vitamín B1, B2, B12, selen, zinek, mangan, železo nebo měď. Navíc má silné detoxikační vlastnosti, takže dokáže tělo zbavit škodlivých toxinů. Jak ji začlenit do jídla?

Konzumace spiruliny stojí za to

Spirulina je zdrojem bílkovin, vitamínů a minerálů. Její zelená barva a silná chuť mnoho lidí odrazuje. Jestli ji nechcete konzumovat ve formě prášku, můžete si ji v lékárně zakoupit jako tabletky, které nemají tak silnou chuť. V sypké formě je ovšem mnohem silnější a můžete ji poměrně jednoduše začlenit do svého jídelníčku. Na její chuť si navíc po nějaké době zajisté zvyknete.

Díky obrovskému množství bílkovin by mohla tato složka hrát velkou roli při snižování hladu ve světě. Pro vás bude mnohem důležitější, že ji můžete použít na zmírnění příznaků nachlazení a infekcí. Kromě toho snižuje krevní tlak, hladinu krevního cukru a hladinu špatného cholesterolu. Naopak zvyšuje hladinu dobrého cholesterolu. Brání v rozvoji aterosklerózy, díky čemuž chrání před mrtvicí a navíc zrychluje metabolismus. Takže díky ní můžete také zhubnout.

Zdroj obrázku: Freepik

Pro koho je spirulina nejlepší?

Spirulina se považuje za bezpečnou látku, která ve většině případů nemá vedlejší účinky. Ve vzácných případech se může objevit bolest hlavy, návaly horka, nadměrné pocení, bolest svalů nebo problémy s koncentrací. Velmi dobře ji snáší většina lidí, a proto se nemusíte konzumace vůbec obávat. Vyhýbat by se jí měly jen těhotné a kojící ženy.

Jak používat spirulinu v každodenním životě?

Tablety ze spiruliny jsou nejjednodušším použitím. Prášek z rostliny je ovšem mnohem efektivnější. Přidat ji můžete do smoothie, jogurtu, kaše, koktejlů nebo ovocných a zeleninových šťáv. Spirulina má sladkokyselou a zemitou chuť. Jakmile ji přidáte k dalším výrazným chutím, její přítomnost ani nepocítíte. Nehodí se ovšem pro tepelnou úpravu pokrmů. Jinak ji můžete přidat téměř kamkoli.

Zdroj: https://www.healthline.com/nutrition/10-proven-benefits-of-spirulina
Přidat na Seznam.cz