Některé ženy uklízí houbičky na nádobí zásadně do lednice. Důvod je překvapivý

Může se to zdát velmi překvapivé a možná trochu podivné, ale houbička na nádobí by skutečně měla být skladována v lednici. Ukázalo se to jako nejjednodušší způsob, jak prodloužit trvanlivost mnoha potravin. Díky tomuto jednoduchému a nenápadnému triku se vyhnete plýtvání jídlem, a tím i penězi. Navíc nebudete muset neustále drhnout vnitřek lednice od nepříjemných skvrn. Jak je to možné? Proč byste to měli dělat a jak s houbičkou zacházet?

Proč je houba v lednici dobrý nápad, který musíte vyzkoušet?

Pořádek v lednici a úhledně uspořádané suroviny zní jako splněný sen každé ženy. Realita je ovšem často úplně jiná. Stává se, že ukládáme jídlo do lednice ve spěchu, a kvůli tomu nedodržíme základní pravidla skladování potravin. Tyto chyby vedou k rychlé degradaci potravin. Abyste tomu zabránili, měli byste dát do lednice houbičku na nádobí. Proč?

Vysvětlení je neuvěřitelně jednoduché. Ovoce a zelenina se v lednici rychle kazí, protože se tam hromadí vlhkost. Houba dokonale vlhkost absorbuje, díky čemuž bude mít mnohem menší dopad na potraviny, které v lednici skladujete. Kromě toho se zmenší také množství bakterií, které jsou zodpovědné za zkažení potravin. Kromě vlhkosti bude houbička absorbovat také nepříjemné pachy, kterých je obvykle velmi těžké se zbavit. Nesmíte ovšem zapomínat na několik základních pravidel.

Zdroj obrázku: Freepik

Kdy získáte nejlepší výsledky?

Do lednice rozhodně nedávejte použité houbičky. Vždy tam vložte jen suchou, čistou a nepoužitou houbu. Nezapomínejte také na jejich pravidelnou výměnu, protože jinak nezískáte výsledky, které očekáváte. Položte ji na polici s produkty, které jsou nejvíce náchylné ke zkažení. Tím myslíme zejména polici nebo zásobník, kde máte ovoce a zeleninu. Během pár dnů uvidíte, jak dobře tato metoda funguje a již nikdy s tím nepřestanete. Navíc ušetříte hodně jídla i peněz.

Zdroj: https://www.tasteofhome.com/collection/kitchen-sponge-uses/
Přidat na Seznam.cz