Máslo z lednice může být měkké během několika minut. Zkušené hospodyňky znají jednoduché triky

Máslo – nepostradatelný produkt, pro který bude vždy místo v chladničce. Stává se však, že když chceme rozetřít máslo na chléb nebo upéct koláč, zapomeneme ho předem vyndat z lednice. Existuje však trik, díky kterému bude měkké za krátkou chvíli.

Trik se sklem

Máslo se perfektně hodí na výrobu koláčů a krémů nebo na čerstvý chléb, který okamžitě získává lepší chuť. Máslo je základní surovinou téměř v každé domácnosti. Mělo by se však skladovat při nízké teplotě a to způsobuje jeho ztvrdnutí. Stává se, že ho zapomeneme vyndat z chladničky dostatečně brzy, když ho chceme použít při pečení nebo při konzumaci s čerstvým pečivem.

Existuje však trik, díky kterému bude máslo za pár minut měkké. Zahřejte vodu, aby byla horká, nalijte ji do sklenice. Tvrdé máslo položte na talíř – nejlépe vertikálně. Potom vodu ze sklenice vylijte a máslo přikryjte touto zahřátou sklenicí. Dávejte pozor, aby se dovnitř nedostal studený vzduch. Počkejte asi 5 minut. Po uplynutí této doby zkontrolujte, zda máslo dostatečně změklo. Pokud ne, znovu opakujte celý proces.

Zdroj obrázku: Freepik

Menší je rychleji měkčí

Trik se zahřátou sklenicí není jediný způsob jak nechat máslo změknout. Pokud zrovna potřebujete péct a máslo není měkké, zkuste ho nastrouhat na struhadle s velkými oky nebo ho zkuste trochu zploštit válečkem. Máslo můžete nakrájet na menší kousky a díky tomu rychleji změkne. V případě velkého množství másla při pečení vám bude jistě velkým pomocníkem mixér.

Ten dokáže máslo vymíchat, i když není úplně měkké. Abyste mu trochu pomohli, nakrájejte máslo na menší kousky a teprve poté vložte do mixéru. Pokud v receptu není velké množství másla, pouze jej nakrájejte na menší kusy a vypracujte těsto rukama. Teplem, které vznikne při tření, bude máslo postupně tát a vám se s ním bude lépe pracovat.

Zdroj: https://foodnetwork.co.uk/chefs/food-network-kitchens/?utm_source=foodnetwork.com&utm_medium=domestic
Přidat na Seznam.cz