Lednice udržuje potraviny čerstvé, ne všechno ovoce a zelenina tam ale patří

Spousta lidí se naučila přijít domů z obchodu, vyndat potraviny a začít je dávat na své obvyklé místo. Mnoho položek končí automaticky v lednici. Přitom ale ne každé ovoce a zelenina do chladničky opravdu patří. Některým z nich bude mnohem více vyhovovat jiný způsob uskladnění. O kterých druzích ovoce a zeleniny je řeč?

Zdroj obrázku: Freepik

Žlutá cibule a brambory

Ze zástupců zeleniny byste rozhodně neměli do lednice umisťovat žlutou cibuli a brambory, na které je v lednici zima a přílišný chlad. Mnohem lépe uděláte, když obě tyto potraviny umístíte do sklepa. Pokud nemáte sklep, raději zvolte chladnější místnost bez přílišného světla. Právě světlo podporuje proces kažení a u brambor také nastupuje velmi rychle klíčivost. Brambory a cibule sice vyžadují stejné podmínky pro skladování, ale nikdy by neměly být umístěny vedle sebe.

Rajče a avokádo

Ani rajčata s avokádem není vhodné umisťovat do lednice, protože tím ztratí svou chuť. Jejich skladování je ale o to jednodušší, protože jim jako cibuli a bramborám nevadí světlo a můžete je skladovat při běžné pokojové teplotě. Nejlepší tedy bude, když si pořídíte ošatku, kterou necháte na pultě. Ukládat do ní můžete rajčata i avokádo. Uvidíte, že hned budou chutnat lépe.

Zdroj obrázku: Freepik

Banány

Banány jsou velmi zdravým ovocem, bohatým na vitamin B. Také banány raději přidejte na pult do ošatky k rajčatům a avokádu. V lednici začínají velmi rychle hnědnout, ztrácet chuť a hnít. Při pokojové teplotě banány sice rychleji dozrávají, ale i tomu se dá zabránit. Stačí oba konce banánu omotat potravinovou folií, kterou sundáte až těsně před konzumací. Banány tak budou sladké, chutné, pevné, ale rozhodně vás nepřekvapí svou přezrálostí, která se může vyznačovat až nepříjemně blátivou konzistencí banánu.

Zdroj: https://www.lovefood.com/gallerylist/55282/38-foods-that-should-never-be-kept-in-the-fridge
Přidat na Seznam.cz