Jednoduchý trik pomůže lépe vařit a ještě ušetřit. Zátka u oleje má tajnou funkci

Jednoduchý trik pomůže lépe vařit a ještě ušetřit. Zátka u oleje má tajnou funkci

Rostlinný olej je univerzální přísada, kterou lze snadno nalézt v každé kuchyni. Používáme jej nejen k pečení, do salátů nebo smažení. Mnohdy najde své uplatnění i při čištění domácnosti. Velmi často ho však používáme příliš mnoho, a tak ho rychle ubývá. Díky zátce vám vydrží o něco déle a vy můžete ušetřit.

Součást stravy

Olej není nic jiného než tuk získaný z olejnatých semen. Je to jeden z nejbohatších zdrojů vitamínu E, který se nazývá také vitamínem mládí. Zdravé vlastnosti olejů přiměly i dietology, aby zařadili oleje mezi nejdůležitější složky ve vyvážené stravě. Pravidelně přidávané do jídel zlepší nejen chuť jídel, ale splní i různé individuální potřeby těla.

Mohlo by vás zajímat:  Filtry na kávu je škoda nevyužít i jiným způsobem. Jejich vlastnosti oceníte nejen v kuchyni

Obohacení nabídky o zdravé oleje neposkytuje tělu jen denní dávku nenasycených mastných kyselin, které účinně chrání před četnými chorobami oběhového systému, ale dokážou snižovat riziko vzniku rakoviny, které je při dnešním způsobu života velmi velké. Kvalitní oleje se doporučují přidávat i do prvních dětských příkrmů. Dokážou zlepšit absorpci vitamínů rozpustných v tucích.

Zdroj obrázku: Freepik

Tajná funkce olejové zátky

Málok